fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Έντονη εφίδρωση ποδιών. Τα προβλήματα που προκαλούνται και πώς να τα αντιμετωπίσουμε

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν υποφέρει από την εφίδρωση και την κακοσμία των ποδιών από καιρό σε καιρό, για μερικούς ανθρώπους όμως τα ιδρωμένα πόδια είναι ένα επίμονο πρόβλημα  το οποίο κάνει  τους ανθρώπους να νιώθουν  άβολα. Κάποιοι όμως δεν νοιώθουν άβολα μόνο λόγω της έντονης κακοσμίας αλλά και λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται στα πόδια τους με παράδειγμα τα πόδια της φωτογραφίας.

Γιατί τα πόδια ιδρώνουν περισσότερο από άλλα μέρη του σώματος;

Υπάρχουν περισσότεροι ιδρωτοποιοί αδένες στα πόδια ανά ίντσα  παρά οπουδήποτε αλλού στο σώμα και η λειτουργία τους είναι να κρατούν ενυδατωμένο το δέρμα, ώστε να παραμένει  εύκαμπτο. Οι αδένες εκκρίνουν ιδρώτα συνεχώς και  όχι μόνο εξαιτίας της θερμοκρασίας ή της άσκησης.

Τι μπορεί να προκαλέσει υπερίδρωση των ποδιών;

Η υπερίδρωση των ποδιών  μπορεί να προκληθεί από στρες  στο πόδι. Αυτό μπορεί να γίνει όταν τα πόδια βρίσκονται υπό πίεση ή είναι κουρασμένα  (π.χ. όταν στέκεστε όλη μέρα). Ο ζεστός καιρός μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα,  παρόλο που τα ιδρωμένα πόδια είναι πρόβλημα τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να είναι, επίσης, και κληρονομικό. Στις νεαρές ηλικίες, η υπερίδρωση πιθανώς να προκαλείται από  υπερ-ενεργούς ιδρωτοποιούς αδένες λόγω εναλλαγών στα επίπεδα ορμονών στο σώμα. Οι αδένες στις πατούσες και στις παλάμες επηρεάζονται από το συναίσθημα, γι’ αυτό και το ψυχολογικό ή το συναισθηματικό στρες  είναι  μια συχνή αιτία υπερίδρωσης.

Υπάρχουν βέβαια και μερικά μικρά μυστικά που μπορούμε να εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας φροντίδα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τα πολύ έντονα συμπτώματα:

  • Κάνουμε μπάνιο καθημερινά και φροντίζουμε να σκουπίζουμε καλά ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.
  • Αλλάζουμε κάλτσες μία ή περισσότερες φορές την ημέρα
  • Προτιμούμε κάλτσες και παπούτσια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά. Τα δερμάτινα υποδήματα αφήνουν τα πόδια να αναπνεύσουν ενώ οι βαμβακερές και μάλλινες κάλτσες διατηρούν τα πόδια στεγνά καθώς δεν απορροφούν υγρασία.
  • Εναλλάσσουμε παπούτσια αφού τα υποδήματα δεν στεγνώνουν εντελώς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Περπατάμε ξυπόλυτοι και ντυνόμαστε με ρούχα που είναι φτιαγμένα από φυσικά υφάσματα, όπως βαμβακερά και μεταξωτά.
  • Χρησιμοποιούμε αποσμητικό κάθε βράδυ. Για μεγαλύτερη ασφάλεια είναι προτιμότερο να επιλέγουμε αποσμητικά με βάση φυτικά συστατικά, όπως κόλιανδρο, μαϊντανό, γαρύφαλλο και ύσσωπο.
  • Δοκιμάζουμε τεχνικές χαλάρωσης όπως είναι η γιόγκα και ο διαλογισμός που βοηθούν στον έλεγχο του στρες, το οποίο ενδέχεται να προκαλεί έντονη εφίδρωση.
  • Προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγοντας τις τροφές που αναδύουν δυνατές μυρωδιές όπως το σκόρδο  και το κρεμμύδι.
  • Χρησιμοποιούμε ειδικό αντιμυκητιασικό σπρέι για τα πόδια και τα παπούτσια για πρόληψη δημιουργίας μυκητιασικής μόλυνσης
  • Βάζουμε αθλητικό ταλκ

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε συχνά τον δερματολόγο ή ποδολόγο σας. Αν αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα κλείστε τώρα το ραντεβού σας στο 210 6722072

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL