fbpx

Christmas cookies with orange and cinnamon

The χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι αυτά που περιμένουν κάθε χρόνο όλα τα παιδιά. Φτιάξτε τα μαζί τους και κάντε τη μαγειρική, παιχνίδι!

Materials:

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γλ. αλάτι

250 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια (σε θερμοκρασία ψυγείου)

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

150 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κρόκο (από μεγάλο αυγό)

1-2 κ.γλ. γάλα

 

Για το icing:

235 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

2 κ.γλ. χυμό λεμονιού (ίσως και λίγο περισσότερο αν χρειαστεί)

 

 

Friday:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα.

Στη συνέχεια τη βανίλια και τον κρόκο του αυγού. Αν η ζύμη δεν ενώνεται εύκολα, ρίχνουμε ένα κουταλάκι γάλα. Ίσως και ένα δεύτερο.

Τη χωρίζουμε σε δύο μέρη, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε την κάθε ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά.

Το πάχος της πρέπει να είναι περίπου 4 mm.

Κόβουμε με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλουμε.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.

Ακουμπάμε τα μπισκότα σε ταψάκια καλυμμένα με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για να τα καλύψουμε με το icing.

 

Για το icing:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε ειδικό σακουλάκι.

Γαρνίρουμε τα μπισκότα.

Tip: Αν το icing είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε λίγη άχνη ακόμη. Αν είναι πολύ παχύ λίγο χυμό λεμονιού

 

 

lime+life

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN