fbpx

Delicious Lemon Poppy Seed Cake

Ξέρετε πόσο πολύ μου αρέσει η μαγειρική αλλά και η ζαχαροπλαστική. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω μοιραστεί μαζί σας συνταγές και μυστικά μου. Το συγκεκριμένο κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο είναιι πολύ ιδιαίτερο, νόστιμο και εύκολο, ειδικά αν σας αρέσουν τα λίγο πιο ξινά γλυκά.

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 4 κ. σ. παπαρουνόσπορο
  • 4 eggs
  • χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • αλεύρι και βούτυρο για το ταψί

Friday:

  1. Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με τη ζάχαρη στο μiξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τααυγά, το γάλα, το μπέικιν και τον παπαρουνόσπορο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μiξερ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και μήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40′-50′. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε στη φόρμα να κρυώσει τελείως.
  3. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε το κέικ,αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει σε αρκετά σημεία, για να απορροφήσει το σιρόπι. Σερβίρουμε με σαντιγί ή γιαούρτι και φύλλα φρέσκου δυόσμου ή  μελισσόχορτου.

Good luck!!!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN