fbpx

No-bake plum bars

10′ Χρόνος Εκτέλεσης
5 ώρες Χρόνος Αναμονής
12 Μερίδες

Components:

  • 200 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. φιστίκια αράπικα, καθαρισμένα
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • Execution Method:

    • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα δαμάσκηνα με τα φιστίκια και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια μάζα.
    • Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ζύμη.
    • Βάζουμε τα δάκρυα σοκολάτας και χτυπάμε 2 φορές μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
    • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10×25 εκ. στην οποία έχουμε στρώσει μία μεμβράνη.
    • Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε το μείγμα ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού μέσα στη φόρμα.
    • Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 5 ώρες.
    • Αφαιρούμε και κόβουμε σε ατομικές μπάρες.
    • Κρατάμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα αφού τις τυλίξουμε μία μία σε μεμβράνη.

    The recipe is by Akis Petretzikis!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN