fbpx

Mustard chicken in the oven with potatoes and cherry tomatoes

Το σημερινό φαγητό θα σας ξετρελάνει. Χρειάζεται 15′ προετοιμασία και 1/2 ώρα εκτέλεση.

Πώς φτιάχνουμε λοιπόν κοτόπουλο μουσταρδάτο στον φούρνο με πατάτες και ντοματίνια;

Materials:

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο (1 1/2-2 κιλά)
  • 1 1/2 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα
  • 25 ντοματίνια χαραγμένα
  • 200 γραμ. μουστάρδα
  • Λίγο γλυκό μπούκοβο
  • 1 tbsp honey
  • 12 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 100 ml  λευκό ξύδι μπαλσάμικο λεμόνι σε λεπτές ροδέλες
  • 100 ml olive oil
  • salt
  • πεπέρι

Implementation:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μπούκοβο, το μέλι, τον βασιλικό, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

Αλείφουμε το κοτόπουλο μέσα έξω με το μισό από το μείγμα της μουστάρδας. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε στο εσωτερικό του το κομμένο λεμόνι. Ρίχνουμε στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα της μουστάρδας τις πατάτες και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα σκορπίζουμε μαζί με τα υγρά του μπολ γύρω από το κοτόπουλο.

Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει το κοτόπουλο.

Good luck!

  • Η συνταγή είναι για 6 μερίδες.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN