fbpx

The best recipe for fluffy Easter buns

Οι προετοιμασίες για το Πάσχα έχουν ήδη ξεκινήσει και τα πασχαλινά τσουρέκια είναι απαραίτητα.

MATERIALS:

– 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 φακελάκι μαγιά

– 1 1/2 κούπα χλιαρό γάλα

– 2 αυγά

– 1/3 κούπας βούτυρο

– 2/3 κούπας ζάχαρη

– 1/2 κ.γ.μαχλέπι

– 1/2 κ.γ μαστίχα

– 1 βανίλια

– Λίγο αλάτι

IMPLEMENTATION:

Στο μπολ του μίξερ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη. Ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα. Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12 μπαλάκια και πλάστε τα σε όποιο σχήμα επιθυμείτε. Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα. Αλείψτε τα με το αυγό και πασπαλίστε με τρούφα ή αμύγδαλα. Ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN