fbpx

This is how we make homemade ketchup!

Γιατί να αγοράσουμε κέτσαπ όταν μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας η οποία είναι εξίσου νόστιμη αλλά σίγουρα πιο υγιεινή;

Components

  • 2,5 κιλά ώριμες ντομάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 sc. garlic
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 50 γρ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. μελάσα
  • 2 tbsp honey
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • ½ κ.γ. Worcestershire sauce
  • pepper
  • πατάτες τηγανητές, για το σερβίρισμα

Execution Method

  • Κόβουμε τις ντομάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μία pot.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να βγουν οι χυμοί της ντομάτας.
  • Χτυπάμε στο ραβδομπλέντερ τις ντομάτες να πολτοποιηθούν.
  • Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από μία καθαρή κατσαρόλα και περνάμε το μείγμα.
  • Πιέζουμε να περάσει όλος ο χυμός από τις ντομάτες και να μείνουν μόνο τα σπόρια και οι φλούδες της ντομάτας στο σουρωτήρι.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά.
  • Σιγοβράζουμε για 4 ώρες.
  • Περνάμε το μείγμα από ραβδομπλέντερ και από σουρωτήρι να γίνει πιο απαλή η υφή της κέτσαπ.
  • Δοκιμάζουμε την κέτσαπ και διορθώνουμε τα καρυκεύματα αν χρειαστεί.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
  • Αποθηκεύουμε σε βαζάκι στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Πηγή: akispetretzikis

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN