fbpx

Pork meat. What good is it? How do we consume it?

The χοιρινό κρέας το προτιμάτε πολύ. Περιέχει περισσότερα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα από κορεσμένα λιπάρα οξέα. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και τον κίνδυνο εγκεφαλικού και υπέρτασης.
Αντίθετα με το μοσχάρι και το αρνί, δεν είναι πηγή βιταμινών Α αλλά περιέχει σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων όπως ψευδάργυρο και σίδηρο που είναι απαραίτητος στην αιμοποίηση. Επίσης, περιέχει βιταμίνες Β, ειδικά Β1, Β2 και Β3 (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και βιασίνη) οι οποίες είναι επίσης απαραίτητες για την απελευθέρωση ενέργειας από λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και αλκόολες, καθώς και για την ανάπτυξη των μυών και την επανόρθωσή τους.
Πώς το καταναλώνουμε;
Καταναλώνουμε πολύ χοιρινό σε μορφή διατηρημένου κρέατος. Η σύνδεση ανάμεσα σε διατηρημένα κρέατα και τον καρκίνο του εντέρου είναι πλέον αποδεδειγμένη, οπότε επιλέξτε φρεσκοκομμένο κρέας που θα το μαγειρέψετε μόνοι σας. Δοκιμάστε να καταναλώσετε το χοιρινό με λαχανικά που έχουν υποστεί ζύμωση όπως ξινολάχανο, για να βοήθησετε την πέψη του και να δώσετε τροφή στα καλά βακτήρια του εντέρου.

—————————————————————————————————————————————––

Find my favorite creams by clicking HERE 

And my book "Beautiful Forever" by pressing HERE

Like my Facebook page Teta Beauty Salon 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN