fbpx

Three ingredients with anti-cancer action

Η αντικαρκινική δράση ορισμένων τροφών αποδίδεται φυσικά στα μοναδικά και πολύτιμα συστατικά που μας παρέχουν. Πολλά είναι τα συστατικά που έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου διαφόρων μορφών καρκίνου, όμως για τα τρία που θα δείτε παρακάτω τα επιστημονικά τεκμήρια είναι πολύ ισχυρά. What are these;

1. Καροτενοειδή

Πολυάριθμες μελέτες υποδεικνύουν ότι ορισμένα καροτενοειδή προστατεύουν από τον καρκίνο του πνεύμονα και ενδεχομένως από τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη.

Τα βρίσκουμε στις εξής τροφές: Ντομάτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρότο, καρπούζι, παπάγια, γκρέιπφρουτ, πιπεριά, γκουάβα, σπαράγγια, κόκκινο λάχανο, κολοκύθα, αρακάς, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών.

2. Ισοθειοκυανάτες

Μειώνουν τον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου.

Τα βρίσκουμε στις εξής τροφές: Λαχανάκια Βρυξελλών, κράμβη, λάχανο, λαχανίδα (κέιλ), μπρόκολο, κουνουπίδι.

3. Ανθοκυανίνες

Έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, διαδικασία που λειτουργεί προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο.

Τα βρίσκουμε στις εξής τροφές: Μούρα, κόκκινο σταφύλι, κόκκινο λάχανο, κεράσι, κρεμμύδι, κοκκινόφυλλο μαρούλι, ραπανάκι, μελιτζάνα, μαύρα φασόλια, δαμάσκηνο.

—————————————————————————————————————————————––

Find my favorite creams by clicking HERE 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN