fbpx

Stale bread! We don't throw it away, we use it in another way!

Τι σου έχω πει πολλές φορές; Δεν πετάμε τίποτα. Οποιοδήποτε αντικείμενο αλλά και υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με διαφορετικό τρόπο. Το ίδιο συμβαίνει και με το bread.
Μπορεί να είναι έχει ξεραθεί και να το θεωρείς μπαγιάτικο όμως δεν υπάρχει λόγος να το πετάξεις αφού υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να το χρησιμοποιήσεις.
Για δες μερικούς:
– Λίπασμα. Αν αποξηράνεις τα ψίχουλα του ψωμιού στον φούρνο και τα περάσεις από το μπέντερ, για να πάρουν την μορφή σκόνης, μπορούν να λειτουργήσουν σαν λίπασμα στο χώμα των φυτών.
– Διατήρησε τα λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου με μια φέτα ξεραμένου ψωμιού στο συρτάρι των λαχανικών . Θααπορροφηθεί η υγρασία και θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην το αφήσεις το ψωμάκι για πάνω από δυο μέρες εκεί γιατί θα μουχλιάσει.
– Φτιάξε κρουτόν! Μια από τις πιο εύκολες και συνηθισμένες συνταγές. Κόψε το ψωμί σε μικρά κυβάκια και ρίξε αποξηραμένα μυρωδικά. Γιατί να αγοράσεις από το σούπερ μάρκετ;

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN