fbpx

This way you will clean burnt fats and food from your utensils

Πάλι ξεχαστήκατε και κόλλησε το φαγητό στο τηγάνι; Μαγειρέψατε και έμεινε όλο το λίπος πάνω στην κατσαρόλα; Μην ανησυχείτε καθόλου. Πριν αρχίσετε να τρίβετε με μανία για να τα καθαρίσετε, διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο.

Γι αυτή τη συνταγή, θα χρειαστούμε:

  • 1 ποτήρι ξύδι
  • 2 κ/σ μαγειρική σόδα
  • 1 ποτήρι νερό (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού
  • ένα σκληρό πράσινο σφουγγάρι
  • και φυσικά το σκέυος που χρειάζεται καθάρισμα

Friday:

Καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού ή του σκεύους που θέλουμε να καθαρίσουμε με νερό. Προσθέτουμε το ξύδι.

Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το νερό να πάρει μια βράση. Ή αν πρόκειται για κάποιο πυρέξ ή ταψί, βράζουμε πρώτα το νερό και το ρίχνουμε στο σκεύος, προσθέτοντας ξύδι και μαγειρική σόδα και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. Προσοχή θα αφρίσει πολύ.

Αδειάζουμε το νερό και τρίβουμε με το σφουγγάρι, άμα χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ακόμα σόδα.

Αν κάποιος λεκές επιμένει, τρίβουμε τοπικά με μία πάστα που θα φτιάξουμε από μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες νερό.  Αφήνουμε την πάστα στον λεκέ για λίγο και συνεχίζουμε το καθάρισμα.

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

 

Read also:

Marble nails! Marble will play a lot this fall too! 

Cinnamon water! "Magic potion" that slims down

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN