fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Έτσι θα καθαρίσετε τα καμένα λίπη και τρόφιμα από τα σκεύη σας

Πάλι ξεχαστήκατε και κόλλησε το φαγητό στο τηγάνι; Μαγειρέψατε και έμεινε όλο το λίπος πάνω στην κατσαρόλα; Μην ανησυχείτε καθόλου. Πριν αρχίσετε να τρίβετε με μανία για να τα καθαρίσετε, διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο.

Γι αυτή τη συνταγή, θα χρειαστούμε:

  • 1 ποτήρι ξύδι
  • 2 κ/σ μαγειρική σόδα
  • 1 ποτήρι νερό (ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού
  • ένα σκληρό πράσινο σφουγγάρι
  • και φυσικά το σκέυος που χρειάζεται καθάρισμα

Παρασκευή:

Καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού ή του σκεύους που θέλουμε να καθαρίσουμε με νερό. Προσθέτουμε το ξύδι.

Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το νερό να πάρει μια βράση. Ή αν πρόκειται για κάποιο πυρέξ ή ταψί, βράζουμε πρώτα το νερό και το ρίχνουμε στο σκεύος, προσθέτοντας ξύδι και μαγειρική σόδα και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. Προσοχή θα αφρίσει πολύ.

Αδειάζουμε το νερό και τρίβουμε με το σφουγγάρι, άμα χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ακόμα σόδα.

Αν κάποιος λεκές επιμένει, τρίβουμε τοπικά με μία πάστα που θα φτιάξουμε από μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες νερό.  Αφήνουμε την πάστα στον λεκέ για λίγο και συνεχίζουμε το καθάρισμα.

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

 

Διαβάστε επίσης:

Marble nails! Το μάρμαρο θα παίξει πολύ και φέτος το φθινόπωρο! 

Νερό κανέλας! «Μαγικό φίλτρο» που αδυνατίζει

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL