fbpx

When and why should we start wearing eye cream...?

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί αν είναι η ώρα να αγοράσετε μια eye cream, ή έχετε ρωτήσει αν χρειάζεστε κρέμα ματιών. Εδώ θα σας κατευθύνω απόλυτα στο πότε πρέπει να ξεκινήσετε να φοράτε κρέμα ματιών και φυσικά για πιο λόγο.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια μας, είναι η πιο λεπτή και ευαίσθητη περιοχή σε όλο το πρόσωπό μας. Είναι το σημείο μαζί με την περιοχή γύρω από το στόμα μας, που κάνουν τις περισσότερες κινήσεις και για αυτό είναι οι πρώτες περιοχές που εμφανίζουν έντονα σημάδια έκφρασης και ρυτίδες. Οι κρέμες ματιών είναι ειδικά σχεδιασμένες κρέμες για τις ανάγκες αυτής της περιοχής. Περιέχουν συνήθως κολλαγόνο ή υαλουρονικό το οποίο βοηθά στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Βιταμίνη C και ρετινόλη , οι οποίες βοηθούν στους μαύρους κύκλους και στις σακούλες.

THE eye cream είναι καλό να χρησιμοποιείται σαν συμπληρωματική στην ενυδατική μας. Συνήθως την προτείνουμε σε γυναίκες άνω των 30 ετών, που πλέον έχουν μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου. Παρόλα αυτά αν θεωρούμε ότι τα μάτια μας, είναι ταλαιπωρημένα και χρειάζονται μια πιο ενισχυμένη φροντίδα καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια κρέμα ή ορό ματιών με υαλουρονικό, από πιο νωρίς.

Σέρουμ ματιών και προσώπου

Materials:
1 κούπα ρύζι γλασέ
2 κούπες γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba
½ κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ροζ γκρέιπφρουτ

Implementation: Βράζουμε το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι μέσα στο γάλα καρύδας. Αφού χυλώσει το ρύζι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και με δύο κομμάτια τούλι το στραγγίζουμε σε ένα μπολ (για να πάρουμε το χυλό). Λιώνουμε σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας, ρίχνουμε το λάδι jojoba και αφού τα ανακατέψουμε αυτά, ρίχνουμε 50ml του χυλού μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί, στο τέλος ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα γυάλινο βαζάκι, αυτό θα πήξει ελαφρώς και θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σαν σέρουμ.

For more beauty tips and recipes click here HERE !!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN