This is the perfect recipe for fasting days
I have written to you days ago about the properties and nutrients contained in chard. Now, fasting is the right occasion to put it on your table.
Τα σέσκουλα είναι πηγή φυτοθρεπτικών ουσιών που προστατεύουν το πάγκρεας και εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα.
Η πικρή τους γεύση χάνεται στο μαγείρεμα και σε συνδυασμό με τη γλυκοπατάτα αποτελεί ένα σούπερ γευστικό πιάτο που ανακουφίζει τις φλεγμονές και την ξηρότητα του οργανισμού.
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και είμαι σίγουρη πως θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.
You will need:
- 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 250 γραμμάρια σέσκουλα με τα κοτσάνια χωριστά και ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια εσαλότ ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (αφαιρέστε τα σπόρια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου (χτυπήστε τους στο γουδί)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- salt
- μαύρο πιπέρι
Implementation:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με μια κουταλιά της σούπας νεράκι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τον κόλιανδρο και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Αμέσως μετά προσθέτετε την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο και τα μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε και τη γλυκοπατάτα και αν χρειάζεται και λίγο νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτάκια ακόμη.
Μετά τα 5 λεπτά βάζετε και τα κοτσάνια των σέσκουλων που έχετε ψιλοκόψει νωρίτερα και μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
Όταν δείτε και οι πατάτες σας είναι έτοιμες, συμπληρώνετε και τα φύλλα των σέσκουλων που έχετε κόψει σε λεπτές φέτες και τα αφήνετε για 3 λεπτά για να μαραθούν.
Βάζετε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε και λίγο ελαιόλαδο και είστε έτοιμοι να σερβίρετε το θρεπτικό, νηστίσιμο και νόστιμο πιάτο σας.
Tip: Μπορείτε αν όχι ως κυρίως να το σερβίρετε και ως συνοδευτικό πιάτο.
Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως σάλτσα σε ζυμαρικά της επιλογής σας.
Read also:
Sea chard: Properties and nutrients. Love it!
Add Comment