fbpx

WINTER, what changes in our skin care?

THE winter, το κρύο και οι γιορτές έχουν μπει για τα καλά. Η φροντίδα του δέρματος μας πρέπει να γίνει πιο εντατική από το καλοκαίρι. Το κρύο ξεραίνει την επιδερμίδα μας και την αφυδατώνει. Οι περισσότερες από εμάς το χειμώνα παραμελούμε την επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματός μας, γιατί θεωρούμε ότι το δέρμα επειδή δεν το βλέπει ο ήλιος, δεν αφυδατώνετε. Η αλήθεια είναι ότι με το κρύο και τις διαφορές θερμοκρασίας από ανοιχτούς σε κλειστούς χώρους και το αντίθετο η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείτε. Σήμερα σας δίνω μερικές μικρές συμβουλές για το πως να φροντίσετε την επιδερμίδα σας, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

1.Αλλάξτε την ενυδατική σας κρέμα. Κανονικά το καλοκαίρι φοράμε πιο ελαφριές κρέμες με περιεκτικότητα σε νερό. Το χειμώνα λοιπόν, επιλέγουμε μια πιο παχύρευστη κρέμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λίπος, διότι το δέρμα μας έχει περισσότερη ανάγκη για ενυδάτωση.

2.Ενυδατικό βούτυρο κακάο για τα χείλη. Βάλτε στην τσάντα σας, ένα ενυδατικό βούτυρο κακάο ή λιποζάν για να περνάτε τα χείλη σας, όποτε νιώθετε ότι χρειάζονται ενυδάτωση. Προς Θεού μην τα γλύφετε, θα επισπεύσετε την αφυδάτωσή τους, λόγω της θερμοκρασίας.

3.Δεν κάνουμε την περίοδο του χειμώνα πάρα πολύ συχνά πίλινγκ. Μπορούμε αν θέλουμε να απευθυνθούμε στην αισθητικό μας για ένα, φυτικό πίλινγκ ή ένα πίλινγκ με οξέα. Η περίοδος αυτή είναι η κατάλληλη, διότι δεν έχουμε ιδιαίτερη ηλιοφάνεια και τα αποτελέσματα αυτών των πίλινγκ κρατούν περισσότερο χρονικό διάστημα.

4.Προστάτεψε τα χέρια σου από την κρύα και ξερή θερμοκρασία. Έχε πάντα μια ενυδατική κρέμα χεριών με γλυκερίνη στην τσάντα σου και βάζε συχνά στα χέρια σου. Αυτή θα τα βοηθήσει να μένουν μαλακά και να μην σκάνε.

5.Κάνε μια φορά την εβδομάδα face mask στο σπίτι ή κατά την περίοδο του χειμώνα, επιλέξτε να κάνετε με την αισθητικό σας μια θεραπεία ενυδάτωσης. Το δέρμα μας, έχει ανάγκη από φροντίδα και πλήρη ενυδάτωση μέχρι το λαιμό.

For more beauty tips and recipes click here HERE !!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN