fbpx

Make your own soap bars for Christmas gifts

Είμαστε λίγες ημέρες μακρυά από τα Christmas.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων μας έχει πιάσει το ίδιο και η δημιουργικότητά μας και η φαντασία μας, παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε λόγω του κορονοϊού.

Σκέφτηκα λοιπόν, τι θα μπορούσα να φτιάξω, ώστε να δώσω προσωπικά δωράκια στους αγαπημένους μου και εκτός από την ιδέα με τα mini butters που σας έχω δώσει, μπορούμε να κάνουμε και πολύ εύκολα σαπουνάκια.

Για πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε!

Συνταγή για φυσικά σαπουνάκια γλυκερίνης

Materials:

  • 500γρ ή 1kg βάση γλυκερίνης (λευκή ή διαφανή)
  • νεροχρώματα
  • αιθέρια έλαια ή αρώματα της επιλογής σας
  • silicone molds
  • 1 πλαστική ή γυάλινη κανάτα ή μπεν-μαρί
  • 1 πλαστικό ή ξύλινο αναδευτήρα
  • σπρέι με καθαρό οινόπνευμα

Implementation: 

1o βήμα:

Για ένα σαπούνι, θέλουμε περίπου 100gr βάση γλυκερίνης. Κόβουμε τη βάση σε κομματάκια. Αναλόγως πόσα σαπούνια θα φτιάξουμε, ζυγίζουμε τα κομματάκια και ανάλογη ποσότητα θα βάλουμε και στο μπεν-μαρί να λιώσουμε. πχ αν θέλουμε να φτιάξουμε 5 μεγάλα soaps θα χρησιμοποιήσουμε περίπου μισό κιλό βάσης, αν θα φτιάξουμε 10 μικρά σαπουνάκια χεριών, θα χρειαστούμε περίπου 300gr. Αν έχουμε καλούπια σιλικόνης με πολλές θήκες βάλτε να λιώσετε περίπου 300gr βάσης. Μπορούμε επίσης την ποσότητα να την βάλουμε στην πλαστική ή γυάλινη κανάτα και να την λιώσουμε στο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα (όχι παραπάνω γιατί η βάση θα βράσει).

2o βήμα:

Αφού λιώσει η βάση, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 1 λεπτό να κατέβει η θερμοκρασία της, προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το νερόχρωμα που έχουμε επιλέξει και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες από τα αιθέρια έλαια ή τα αρώματα. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι και περιχύνουμε στα καλούπια. Εαν παρατηρήσουμε ότι το soap στην άκρη του καλουπιού, αφού το έχουμε ρίξει κάνει φουσκαλίτσες, ψεκάζουμε μία φορά πάνω από το κάθε σαπούνι, για να απομακρύνουμε τις φουσκάλες.

Tip: Mπορούμε να προσθέσουμε στα σαπούνια μας μετά το χρώμα και τα αρώματα, υλικά όπως άνθη λεβάντας, ροδοπέταλα, παπαρουνόσπορο, ξύλα κανέλας κ.α

3o βήμα:

Αφήνουμε τα σαπούνια να κρυώσουν. Αφού περάσουν 2 ώρες τουλάχιστον, βγάζουμε τα σαπούνια από τα καλούπια τους.

4o βήμα η συσκευασία:

Μπορείτε με πολλούς τρόπους να συσκευάσετε τα σαπουνάκια σας για δώρα.

1st way: Κόψτε παραλληλόγραμμα κομμάτια χαρτονιού, τυλίξτε τα σαπούνια (όπως στη φωτο) και με ένα σπάγκο ή μία κορδέλα κάντε φιόγκο.

2nd way: Υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμα κουτιά συσκευασίας ή πουγκιά που μπορείτε να τα βάλετε μέσα και να τα στολίσετε με μία κορδέλα.

3ος τρόπος: Ακόμα ένας πολύ όμορφος τρόπος για να συσκευάσετε τα σαπούνια σας, είναι να βρείτε ένα μικρό ξύλινο κουτί ή διακοσμητικό, να βάλετε λίγο γκοφρέ τρίμμα χαρτονιού μέσα και να τα τοποθετήσετε. Έτσι ο τυχερός θα παραλάβει και τα σαπούνια αλλά και ένα ωραίο διακοσμητικό κουτί, που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει και αλλού.

*Τη βάση σαπουνιού, τα νεροχρώματα και τα καλούπια σιλικόνης μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με είδη σαπουνοποιίας και υλικά για κεριά και καλλυντικά.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN