fbpx

What not to eat with ANYTHING during your period

Τις δύσκολες ημέρες του μήνα, δηλαδή την περίοδο, κάθε γυναίκα την περνά διαφορετικά. Για κάποιες είναι πιο εύκολα τα πράγματα ενώ για κάποιες άλλες είναι ένα βασανιστήριο με πολύ πόνο και κλάμα.
Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό κατά τη διάρκεια της περιόδου μιας γυναίκας και αν δεν τις γνώριζες, καιρός είναι να τις μάθεις και να ξεκινήσεις να τις αποφεύγεις.

Δες ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια της περιόδου σου

  • Οι επεξεργασμένες τροφές που βρίσκονται στις κονσέρβες περιέχουν πολύ υψηλά επίπεδα νατρίου τα οποία προκαλούν αυξημένη κατακράτηση υγρών, πράγμα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο φούσκωμα.
  • Το αλκοόλ δρα ως αντιπηκτικό, αυξάνοντας την ροή του αίματος, πράγμα το οποίο μπορεί να ταλαιπωρήσει ακόμη περισσότερο. Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μπορεί επίσης να αυξήσει τις κράμπες, λόγω της αφυδάτωσης, αλλά και να επηρεάσει τις εναλλαγές στη διάθεση με βασικότερη συνέπεια την κατάθλιψη.
  • Τα λιπαρά κρέατα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προκαλέσουν φλεγμονή και φυσικά πόνο, ο οποίος θα επιδεινώσει τις επιπτώσεις από τις κράμπες. Αντί για χοιρινό ή βοδινό κρέας, να προτιμήσεις καλύτερα άπαχο κρέας.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN