fbpx

The 4 signs that show you have a problem with alcohol

Περίπου το 15% των ατόμων που καταναλώνουν αλκοόλ έστω και περιστασιακά μπορεί να αναπτύξουν εξάρτηση από το ποτό.
Ωστόσο σο πιο νωρίς αναγνωριστεί το πρόβλημα, τόσο πιο εύκολο είναι να αντιμετωπιστεί.
Υπάρχουν κάποια σημάδια τα οποία «φωνάζουν» πως υπάρχει πρόβλημα. Διαβάστε τα σημάδια αυτά είτε σε εσάς είτε στους ανθρώπους του κύκλου σας.

Τα σημάδια…

1. Βάζετε όρια τα οποία δεν τηρείτε
Τα όρια αυτά μπορεί να αφορούν στον αριθμό των ποτών που σκοπεύατε να πιείτε σε μια δεδομένη περίσταση ή ακόμα στις ημέρες της εβδομάδας που θέλατε να «επιτρέψετε» στον εαυτό σας να πιεί.
2. Το αλκοόλ αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας
Αποτελεί κομμάτι της κοινωνικής αλλά και της προσωπικής ζωής, κάθε εξόδου ή οικογενειακής βραδιάς που περνάτε στο σπίτι. Το πρόβλημα είναι ακόμη εμφανέστερο εάν αποφεύγετε δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν την κατανάλωση αλκοόλ.
3. Οι φίλοι σχολιάζουν τη σχέση με το αλκοόλ
Οι αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω μας μπορεί να αποτελέσουν βάσιμη ένδειξη για ένα τέτοιο πρόβλημα, πριν ακόμη καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Η συνηθέστερη αντίδραση είναι η έκπληξη για τις ποσότητες που καταναλώνει κάποιος ή για τα επίπεδα ανοχής του στο αλκοόλ.

4. Αναζητάτε το αλκοόλ όταν είστε αγχωμένοι
Το αλκοόλ και γενικότερα οι καταχρήσεις είναι μια συνήθης τακτική διαχείρισης του ψυχολογικού και συναισθηματικού φορτίου. Ωστόσο, δε συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην ανακούφιση από το στρες, αλλά αντίθετα εντείνει τα αρνητικά συναισθήματα όταν η επίδρασή του εξασθενεί.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN