fbpx

Homemade apple jam, ideal for… cravings

Όπως μαθαίνω από φίλους, στα χωριά άρχισαν ήδη να μαζεύουν τα μήλα. Τι καλύτερο από το να έχεις φρέσκα μήλα και να φτιάχνεις σπιτική λαχταριστή μαρμελάδα ιδανική για λιγούρες, πρωινές και απογευματινές. Τώρα αν δεν έχετε χωριό ή κάποιον να σας φέρει λίγα μήλα από εκεί, μπορείτε να αγοράσετε από τον μανάβη σας.

Αν μπορέσετε να αντικαταστήσετε το γλυκό που θα τρώγατε με μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα, θα κάνατε ό,τι καλύτερο στον οργανισμό σας.

Πώς λοιπόν φτιάχνουμε τη δική μας μαρμελάδα μήλο;

We will need:

  • 1 κιλό μήλα
  • sugar
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Friday:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μετράμε τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης.

Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε μισό λεμόνι.

 

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη. Το τοποθετήστε την στα βάζα σας!

Αν δεν ξέρετε πώς πρέπει να έχετε αποστειρώσει τα βάζα σας πριν βάλετε μέσα την μαρμελάδα, δείτε here

The secret of sterilizing jars

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN