fbpx

Face: what role does it play in our overall image!!!

ΠΡΟΣΩΠΟ

The face μας είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κάποιος, όταν μας βλέπει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της εξωτερικής μας εμφάνισης και για αυτό δεν πρέπει να το αφήνουμε ποτέ χωρίς φροντίδα. Είναι αυτό που αντικατοπτρίζει όλα μας τα συναισθήματα και δείχνει σημάδια όταν η υγεία μας δεν είναι καλά. Με την πάροδο του χρόνου, οι γραμμές έκφρασης του προσώπου μας, γίνονται όλο και πιο βαθιές και πιο ορατές. Οι ρυτίδες είναι το σπάσιμο σε βάθος των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης και προκαλούνται από τις συνεχείς κινήσεις του δέρματος. Πολλές φορές όμως, οι έντονες ρυτίδες έκφρασης μπορεί να οφείλονται στην αφυδάτωση και τη ξηρότητα της επιδερμίδας, στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή τα γονίδια.
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε της ρυτίδες με σωστή hydration στις περιοχές που εμφανίζονται, με προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C και Α, υαλουρονικό ή γλυκολικό οξύ και κολλαγόνο. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν την επιδερμίδα να αναπλάθεται και να ανανεώνεται. Ακόμη η καλή και υγιεινή διατροφή βοηθά, αφού όσο καλύτερα τρεφόμαστε τόσο πιο εύκολο είναι για το δέρμα να συνθέσει κολλαγόνο και ελαστίνη. Τέλος ο καλός ύπνος εκτός από τα οφέλη που έχει για το δέρμα που όλοι γνωρίζουμε, ξεκουράζονται και οι μύες του προσώπου και έτσι το face μας ηρεμεί και οξυγονώνεται καλύτερα.

Tip: Το κάπνισμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις ρυτίδες του προσώπου και ιδιαίτερα σε αυτές γύρω από τα χείλη. Ένας καπνιστής έχει πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει ρυτίδες από έναν μη καπνιστή, αφού το τσιγάρο καταστρέφει τα τριχοειδή αγγεία, τα οποία οξυγονώνουν και τρέφουν την επιδερμίδα.

br_3

 

ΑΝΤΙΡΥΤΙΔΙΚΟ ΛΑΔΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
MATERIALS:
7κτ.σπ λάδι jojoba
5σταγ. λάδι κανέλας
IMPLEMENTATION: Βάζετε τα δύο υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι και ανακινείτε. Το κλείνεται και μετά από μία ώρα, απλώνετε στις προβληματικές περιοχές βράδυ παρά βράδυ.
*κανέλα: είναι αντιρυτιδική, κατά των ελεύθερων ριζών
*λάδι jojoba: είναι αναπλαστικό και ενυδατικό

 

Για περισσότερες συμβουλές & συνταγές ομορφιάς πατήστε HERE !!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN