fbpx

Which polish suits you, depending on your SIGN !!

Υπάρχουν χρώματα που μας αρέσουν και χρώματα που δεν τα προτιμούμε, κάποια μας φτιάχνουν τη διάθεση , μας τονώνουν και κάποια άλλα μας αφήνουν αδιάφορους. Σήμερα θα δούμε πως βάση του ζωδίου μας μπορούμε να επιλέξουμε την κατάλληλη απόχρωση σε πολύτιμες πέτρες και βερνίκια νυχιών. Καταρχήν πρέπει να επισημάνουμε ότι κάθε χρώμα είναι μία ακτινοβολία μια αντανάκλαση η οποία μπορεί ή όχι να εναρμονίζεται με την προσωπικότητα και την ενέργειά μας.
Αναλυτικότερα για το κάθε ζώδιο έχω σήμερα φέρει κάποιες προτάσεις σε πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και σε βερνίκια νυχιών.

ΚΡΙΟΣ
Αν είναι ένα χρώμα που εναρμονίζεται απόλυτα με την ενέργεια των Κριών αυτό είναι το μολυβί του αιματίτη . Ο αιματίτης στηρίζει ψυχολογικά και λειτουργεί θεραπευτικά, αν τον ακουμπήσουμε σε κάποιο σημείο του σώματος που πονά. Η σκόνη του έχει έντονο κόκκινο χρώμα εξου και το όνομα του και ο Άρης ο πλανήτης του Κριού εναρμονίζεται απόλυτα με τις βαθύ γκρι αποχρώσεις.

ΤΑΥΡΟΣ
The βαθυκόκκινο χρώμα ταιριάζει στον Ταύρο, που αναζητά τον έρωτα και την τρυφερότητα. Το κοράλλι στην πραγματικότητα ανήκει στη Θάλασσα, προστατεύει από το κακό μάτι, φέρνει σύνεση και θάρρος, διώχνει την κατάθλιψη. Φέρνει ευημερία, πλούτη και προκοπή, θεωρείται προστατευτικό και καλότυχο. Τονώνει τη γονιμότητα και τη θηλυκή ενέργεια των ταύρων γεγονός που εναρμονίζεται με τον πλανήτη τους την Αφροδίτη.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το αγαπημένο χρώμα των Δίδυμων είναι το κίτρινο καφέ , που ταυτίζεται και με τον κυβερνήτη του, τον Ερμή. Το κίτρινο είναι το χρώμα της νόησης και ταιριάζει σε αυτό το εγκεφαλικό, τετραπέρατο ζώδιο. Φέρνει νοητική εγρήγορση και το καφέ προσφέρει γείωση σε αυτό το αέρινο ζώδιο. Ο σπάνιος κιτρινο καφέ αχάτης προστατεύει την υγεία και τη γονιμότητα ενώ ενισχύει την ευφυΐα των διδύμων.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Για τον Καρκίνο, το παιδί της Σελήνης, το πιο ταιριαστό χρώματα είναι ακριβώς το γκρίζο το οποίο όμως πρέπει να είναι φωτεινό σαν τον πλανήτη του τη Σελήνη. Το γκρίζο, που είναι διακριτικό και ελαφρώς μυστηριώδες, αλλά και οι πιο εξευγενισμένοι τόνοι του όπως το λευκό των μαργαριταριών ταιριάζουν απόλυτα στις φίλες Καρκίνους. Το μαργαριταρένιο είναι πραγματικά εκείνο που εκπροσωπεί καλύτερα τη λάμψη του φεγγαριού, υπενθυμίζοντας και την κυκλικότητά του, από τη χάση στη γέμιση και πάλι από την αρχή. Το γκρι μαργαριτάρι είναι ιδανικό για τους καρκίνους το οποίο προστατεύει από τα συναισθηματικά τραύματα.

ΛΕΩΝ
Στον Λέοντα ταιριάζουν τα χρώματα του Ήλιου: Το βαθύ πορτοκαλί και όλοι οι τόνοι του χρυσαφί. Το χρυσαφί δίνει αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα πως όλα είναι δυνατά για τους Λέοντες τονώνει ταυτόχρονά την αυτοπεποίθηση τους και τη δυναμικότητα που ούτως ή άλλως έχουν. Το κεχριμπάρι ή ο κιτρίνης ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία τους αποβάλλει την αρνητική ενέργεια από το σώμα και εξαγνίζει το πνεύμα και την καρδιά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Παρθένος λατρεύει τη σταθερότητα και την αξιοπιστία. Το πέτρωμα που της ταιριάζει είναι ο γκρί μπλε αχάτης ο οποίος γειώνει την ενέργεια τους, εξισορροπεί το Yin και το Yang, και τους οδηγεί στην πνευματικότητα. Οι γκρί and θαλασσί αποχρώσεις χαρίζουν στους παρθένους γοητεία και κοινωνική άνεση. Τους κάνουν πιο ευχάριστους στις παρέες αλλά και πιο άμεσους ενώ τέλος ανακουφίζουν από το στρες.

ΖΥΓΟΣ
Για τον Ζυγό τα παστέλ χρώματα, ιδίως σε τόνους του γαλάζιου και του ανοιχτού πράσινου, είναι αντιπροσωπευτικά της γαλήνιας προδιάθεσης που θέλει να έχει απέναντι στα πράγματα. Αυτές οι αποχρώσεις εναρμονίζονται με το Ζυγό και συνδέονται με την Αφροδίτη, τον κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου. Ο πράσινος νεφρίτης συνδέεται με την ηρεμία και την εξισορρόπηση του νου, του σώματος και του πνεύματος, μακριά από τον αγριεμένο κόσμο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
The βαθύ κόκκινο του αίματος και το σκούρο καφε κόκκινο είναι δύο χρώματα που συνδέονται με τον Σκορπιό. Ο τυχερός τους λίθος είναι το ρουμπίνι ή ο ζωισίτης το οποίο εκπέμπει ζωτικότητα και θέρμη, εκπροσωπώντας τον γεμάτο πάθος χαρακτήρα αυτού του ζωδίου. Αποπνέουν δύναμη, ενεργητικότητα και μια αίσθηση μυστηρίου που τόσο λατρεύουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ
The ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις of μπλε ταιριάζουν με την επιθυμία του Τοξότη να φτάνει στο βάθος των πραγμάτων και να αναζητεί απαντήσεις ακόμα και για τα υπαρξιακά και μεταφυσικά μυστήρια της ζωής. Το μπλε φέρνει ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Το τιρκουάζ σχετίζεται με τη γαλήνη που εμπνέει η θάλασσα, χαρίζει ηρεμία και ψυχική χαλάρωση. Οι τόνοι του μπλε που πλησιάζουν το μοβ συνδέονται με τη δημιουργικότητα και τη σοφία.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Στον Αιγόκερω που, όπως ο κυβερνήτης του ο Κρόνος περιβάλλεται από τα δαχτυλίδια του, έτσι κι εκείνος θέλει να περιβάλλεται από εξασφαλίσεις και βεβαιότητες, τα χρώματα που ταιριάζουν είναι το gray and μαύρο. Το «αυστηρό» γκρι εμπνέει το χάρισμα της αυτοπειθαρχίας, αρετή αναγκαία για όποιον θέλει να πετυχαίνει τους στόχους του, όπως ο Αιγόκερως το πέτρωμα τους είναι ο μαύρος Όνυχας ο οποίος τους χαρίζει θάρρος, υπομονή και τονώνει τον αυτοέλεγχο τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι διάφορες αποχρώσεις του γαλάζιου, οι ίδιες που έχει και ο πλανήτης κυβερνήτης του, ο Ουρανός, ταιριάζουν στον Υδροχόο. Η πράσινη αβεντουρίνη ή το μπλε ζαφείρι δείχνει την επιθυμία για ειρήνη και τάξη στον κόσμο, κάτι που εναρμονίζεται με τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα αυτού του ζωδίου. Το χρώμα αυτό είναι από τα πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του άγχους και της αϋπνίας.

ΙΧΘΕΙΣ
Τα χρώματα της βαθιάς θάλασσας είναι εκείνα που εναρμονίζονται με τον Ιχθύ. Η ακουαμαρίνα συνδέεται με τη σοφία, την αυτογνωσία και την πνευματικότητα. Οι θαλασσί αποχρώσεις τις θάλασσας χαρίζουν στους ιχθύς ευεξία και ευημερία ενώ τους ανεβάζουν ψυχολογικά, καταπραΰνουν τα συναισθηματικά προβλήματα, ενώ φέρνουν χαρά και ευτυχία.

 

See HERE την Τέτα ζωντανά στην εκπομπή “Καλημερούδια”.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN