fbpx

The role of water in weight loss!

Πολλές μελέτες έχουν εστιάσει στο ρόλο του νερού στο αδυνάτισμα.

Σύμφωνα με μια παλαιότερη έρευνα (παρουσίαση σε συνέδριο της Αμερικάνικης Χημικής Εταιρείας), δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα συνδέονται με μειωμένη πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα (75-90).

Η ίδια ερευνητική ομάδα μάλιστα, διαπίστωσε ότι στο πλαίσιο δίαιτας με ελεγχόμενη πρόσληψη θερμίδων για διάστημα δύο εβδομάδων, η κατανάλωση νερού πριν τα γεύματα συνδέεται με μεγαλύτερη απώλεια βάρους. (Η ομάδα που έπινε νερό έχασε κατά μέσο όρο 7,03 κιλά, ενώ εκείνοι που δεν έπιναν νερό έχασαν κατά μέσο όρο 4,9 κιλά).
Το νερό ενισχύει ως ένα βαθμό το μεταβολικό ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες πιο αποτελεσματικά.
Μην ξεχνάτε επίσης πως η καλύτερη θεραπεία για την κατακράτηση νερού είναι να πίνετε ακόμα περισσότερο νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατακράτηση νερού προκαλείτε όταν το σώμα πιστεύει πως διατρέχει το κίνδυνο να πάθει αφυδάτωση και έτσι αποθηκεύει νερό.
Το νερό δεν έχει θερμίδες, έτσι διαλέγοντας απλά νερό αντί για κάποιο άλλο θερμιδικό ποτό, θα μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.
Όταν γυμνάζεστε, το νερό που χάνετε σε μορφή ιδρώτα θα πρέπει να αντικατασταθεί για να κρατήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο.
Η συνιστώμενη ποσότητα νερού για το μέσο άνθρωπο είναι 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN