fbpx

Fasting: What seafood offers us

Τα θαλασσινά καταναλώνονται περισσότερο κατά τη διάρκεια της νηστείας. Να ξέρετε πως όταν επιλέγετε θαλασσινά όπως για παράδειγμα,  χταπόδι,  καλαμάρια,  σουπιές,  γαρίδες the  οστρακοειδή, κάνετε πολύ καλά καθώς προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, σίδηρο και βιταμίνη Β12, υποκαθιστώντας εν μέρει το κρέας και τα προϊόντα του. Τα θαλασσινά περιέχουν και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, D και Ε και πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μεταξύ των οποίων σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ιώδιο. Όσον αφορά στην περιεκτικότητά τους σε χοληστερόλη, αυτή είναι πράγματι αυξημένη, γεγονός που οδηγεί συχνά σε αποφυγή της κατανάλωσής τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η χοληστερόλη που περιέχεται στα τρόφιμα δε φαίνεται να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, ενώ η παρουσία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στα θαλασσινά μπορεί να δράσει ευεργετικά.

Προσοχή όμως, είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η υπερκατανάλωσή τους από άτομα που εμφανίζουν υπερχοληστερολαιμία, με εξαίρεση το χταπόδι, το ποίο έχει πολύ λιγότερη χοληστερόλη σε σχέση με τα υπόλοιπα.

—————————————————————————————————————————————––

Find my favorite creams by clicking HERE 

And my book "Beautiful Forever" by pressing HERE

Like my Facebook page Teta Beauty Salon 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN