fbpx

Γιατί πρήζονται τα δάχτυλά μας το καλοκαίρι;

The καλοκαιράκι έφτασε και ήδη έχουμε αρχίσει να κάνουμε σχέδια για τις διακοπές μας. Ήδη ωστόσο, κάποιες από εσάς μου στέλνετε μηνύματα ότι βλέπετε πιο πρησμένα τα άκρα σας και μου ζητάτε συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε γι΄αυτό!

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα δάχτυλά μας πρήζονται κάθε καλοκαίρι. Ορισμένες πιθανές αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν: αφυδάτωση, αγγειοδιαστολή που προκαλείται από τη θερμότητα ή αυξημένη πρόσληψη αλατιού. Μπορεί ωστόσο να αντιμετωπίζετε μια αλλεργική αντίδραση σε κάτι που δεν γνωρίζετε, όπως γύρη ή τσιμπήματα εντόμων.

Εάν αντιμετωπίζετε πρήξιμο στα δάχτυλά σας, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα.

THE κατανάλωση άφθονου νερού είναι σημαντική για την πρόληψη της αφυδάτωσης, η οποία μπορεί να συμβάλει στο πρήξιμο. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσπαθήσετε να κρατάτε τα χέρια σας ψηλά και να παραμένετε σε ένα δροσερό, κλιματιζόμενο περιβάλλον για να βοηθήσετε στη μείωση του οιδήματος που προκαλείται από τη αγγειοδιαστολή που προκαλείται από τη θερμότητα.

Εάν το πρήξιμο σας οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να πάρετε ένα αντιισταμινικό χωρίς ιατρική συνταγή για να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε μια κρύα κομπρέσα στα δάχτυλά σας για να μειώσετε τη φλεγμονή.

Εάν τα συμπτώματά σας επιμένουν ή επιδεινώνονται, θα πρέπει να επικοινωνήσετε ΑΜΕΣΑ με έναν γιατρό.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN