fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή φροντίδα του τατουάζ σου

Οι περισσότεροι έχουν και από ένα τατουάζ που στολίζει το σώμα τους. Όμως ένα τατουάζ θέλει και την απαραίτητη περιποίηση.
Έτσι λοιπόν γίνεται η σωστή περιποίηση του τατουάζ:
Αφού θα κάνεις το τατουάζ θα σου τοποθετήσουν μια ειδική μεμβράνη την οποία πρέπει να κρατήσεις περίπου τρεις ώρες. Μην βγάλεις τη μεμβράνη νωρίτερα από ότι σου πουν οι ειδικοί.
Το μέρος που έχεις χτυπήσει το τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή και όπως όλες οι πληγές χρειάζεται φροντίδα αφού μπορεί να μολυνθεί και να πάθεις κάποιου είδους λοίμωξη.
Φρόντισε το τατουάζ σου με ειδική αλοιφή.
Υπάρχουν πολλές αλοιφές για τη φροντίδα τατουάζ στο εμπόριο που βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος. Την αλοιφή πρέπει να τη βάζεις το λιγότερο για 15 ημέρες, πρωί-βράδυ.
Αν νιώσεις ότι έχεις βάλει πολύ αλοιφή μπορείς να την αφαιρέσεις μετά από 20-30 λεπτά ταμποναριστά με ένα κομμάτι χαρτί χωρίς να τρίψεις το σημείο. Αν νιώθεις το σημείο του δέρματος σου αφυδατωμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να σε τραβάει βάλε ξανά αλοιφή για να το ενυδατώσεις.

Φαγούρα στο τατουάζ
Κάθε πληγή όταν αρχίζει και θρέφει σου δημιουργεί φαγούρα. Μια εβδομάδα μετά αφού ακολουθήσεις τις παραπάνω οδηγίες θα δεις πάνω στο τατουάζ σου μια λεπτή κρούστα την οποία δεν πρέπει να βγάλεις ή να ξύσεις ή να σκαλίσεις.
Πως θα πλύνεις το τατουάζ
Μη χρησιμοποιείς σφουγγάρι πάνω στο τατουάζ. Χρησιμοποίησε αντιβακτηριδιακό μαλακό σαπούνι και χλιαρό ή κρύο νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να ανοίξει τους πόρους του δέρματος σου και να το αλλοιώσει.
Αν θέλεις να κάνεις μπάνιο με ζεστό νερό, βάλε πάνω στο τατουάζ μια στρώση βαζελίνης ( χωρίς άρωμα) ώστε να κάνεις το τατουάζ σου αδιάβροχο και σκούπισε το σημείο ταμποναριστά με μία μαλακή πετσέτα.
Φροντίδα στον ήλιο
Αν έκανες το τατουάζ σου καλοκαίρι πρέπει να το περιποιηθείς ιδιαίτερα. Απέφυγε να το εκθέτεις στον ήλιο αλλά αν χρειαστεί να το κάνεις κάλυψε το καλά με αντηλιακό με πολύ μεγάλο δείκτη προστασίας. Απέφυγε να μπαίνεις σε πισίνες αφού το χλώριο αφυδατώνει το δέρμα, αλλά καλό θα ήταν να μην έρθεις σε επαφή με άμμο η θάλασσα για τις πρώτες 15 ημέρες μέχρι να επουλωθεί καλά ή πληγή.
Τι πρέπει να αποφύγεις τις πρώτες μέρες
Απέφυγε θάλασσα και πισίνες αλλά και έκθεση στον ήλιο. Σάουνα και solarium είναι απαγορευτικά. Μετά τις 15 ημέρες που το τατουάζ θα έχει ενταχθεί καλύτερα στο σώμα σου μπορείς να κάνεις ότι συνήθως με εξαίρεση την αποτρίχωση με λέιζερ που θα καταστρέψει το σχέδιο.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL