fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Ψηλάφηση στήθους: Δείτε πώς να το κάνετε σωστά σε 2 λεπτά

Σήμερα ψάχνοντας διάφορα βιντεάκια στο  Youtube έπεσα πάνω σε ένα πολύ χρήσιμο και σημαντικό βίντεο-οδηγό για κάθε γυναίκα. Ένα βίντεο με απλές οδηγίες για την αυτοεξέταση, που κάθε γυναίκα πρέπει να πραγματοποιεί από την ηλικία των 18 ετών.

Η αυτοεξέταση του μαστού συμβάλλει σημαντικά στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και στην πλήρη ίαση. Το 40% των καρκίνων του μαστού ανιχνεύονται από τις γυναίκες κατά την διάρκεια της αυτοεξέτασης, γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό.

Πώς να κάνετε μόνη σας ψηλάφηση μαστού:

1) Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη με τα χέρια κάτω και παράλληλα με το σώμα. Ελέγξτε τον μαστό για τυχόν αλλαγές στο χρώμα, στο μέγεθος ή στο σχήμα. Ελέγξτε αν υπάρχει κάποιο εξόγκωμα ή κάποια ερυθρότητα στη θηλή.

2) Σηκώστε τα χέρια ψηλά ή φέρτε τα πίσω από το κεφάλι και ελέγξτε και πάλι τους μαστούς. Στη συνέχεια πιέστε τα χέρια στη μέση προκειμένου να σφίξουν οι μύες του στήθους και το ελέγχετε πάλι για τα παραπάνω συμπτώματα.

3) Ψηλαφήστε κάθε έναν μαστό χρησιμοποιώντας τα τρία μεσαία δάχτυλα του αντίθετου χεριού ξεκινώντας από την κοιλότητα της μασχάλης προς την θηλή. Κάντε συνεχείς μικρές κινήσεις με σταθερή πίεση με φορά από πάνω προς τα κάτω ή κυκλική.

4) Ξαπλώστε στο κρεβάτι και τοποθετείστε το δεξί σας χέρι πίσω από το κεφάλι και ένα μαξιλάρι κάτω από τον δεξί σας ώμο. Χρησιμοποιώντας τα τρία μεσαία δάχτυλα του αριστερού χεριού ψηλαφήστε τον δεξιό μαστό, επαναλαμβάνοντας τις παραπάνω κινήσεις. Εξετάστε και την μασχάλη. Στο τέλος πιέστε την θηλή , ελέγχοντας για τυχόν έκκριμα. Επαναλάβετε την διαδικασία στον άλλο μαστό.

Η αυτοεξέταση θα πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 18 ετών και θα πρέπει να γίνεται μεταξύ της 8ης και 10ης μέρας του κύκλου, γιατί οι μαστοί τότε είναι πιο μαλακοί και λιγότερο ευαίσθητοι. Μετά την εμμηνόπαυση μπορείτε να εξετάζετε το στήθος σας την πρώτη μέρα του κάθε μήνα.

Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε αλλαγή στη μορφή του μαστού ή της θηλής θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Από την ηλικία των 40 ετών πρέπει να ξεκινάτε να κάνετε μαστογραφία κάθε χρόνο. Σε κάποιες περιπτώσεις με κληρονομικότητα ξεκινούν και νωρίτερα.

Δείτε κι εσείς το σχετικό βίντεο:

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL