fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Φτιάχνοντας τα δικά μας αντικουνουπικά !

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό το καλοκαίρι από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Αν είστε απ΄αυτούς που αποφεύγουν να αγοράζουν αντικουνουπικά προϊόντα, παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες  που μπορούν να σας φανούν αρκετά χρήσιμες.

Για να φτιάξετε λοιπόν ένα φυσικό, υγιεινό και οικολογικό απωθητικό για τα κουνούπια ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Ρίχνετε σε ένα γυάλινο δοχείο 10 σταγόνες από ένα ή και περισσότερα αντικουνουπικά αιθέρια έλαια, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά τα υλικά. Αλείφετε λίγες σταγόνες στο δέρμα ή στα ρούχα σας.

Αντικουνουπικό από μαϊντανό: Ψιλοκόβετε ένα ματσάκι μαϊντανό και το ρίχνετε σε ένα μπουκάλι μηλόξυδο. Το αφήνετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη για λίγες ώρες. Στη συνέχεια είτε χρησιμοποιείτε το μείγμα απευθείας στο δέρμα είτε βρέχετε με αυτό ένα μαντήλι και το φοράτε στο λαιμό.

Επίσης, μπορείτε να καταπραΰνετε την αίσθηση της φαγούρας με μία αλοιφή από ίσα μέρη νερό ή ξίδι και μαγειρική σόδα και να την εφαρμόσετε  τοπικά στο σημείο που θέλετε.

Μπορείτε επίσης να τρίψετε πάνω στο επίμαχο σημείο μία σκελίδα σκόρδο, φρέσκα φύλλα μαντζουράνας, να ρίξετε λίγο χυμό λεμονιού ή αλόη. Τέλος, μια πολύ καλή επιλογή είναι και το βαλσαμέλαιο.

 

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL