fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Φτιάξε μόνη σου mini butters !!

Θέλεις να κάνεις ένα δώρο στην κολλητή σου, τώρα για τα Χριστούγεννα? Στη μαμά σου ή την αδερφή σου και δεν θες να χαλάσεις πολλά λεφτά και θέλεις να δημιουργήσεις? Σήμερα μπορείς, φτιάξε μόνη σου mini butters, για ενυδάτωση και τόνωση του δέρματος. Τα mini butters, είναι μικρά “βούτυρα” σώματος, από διάφορα φυσικά λάδια ή βούτυρα. Όχι δεν εννοώ το βούτυρο που παίρνουμε από το super market, αλλά βούτυρο, όπως το βούτυρο κακάο, το βούτυρο καριτέ, το βούτυρο αλόης, το βούτυρο μακαντάμια και πολλά πολλά άλλα. Ανάλογα με τις ιδιότητες που θες να δώσεις στα mini butters σου, αντίστοιχα θα επιλέξεις και τα υλικά.  Για πάμε να φτιάξουμε δωράκια για τους αγαπημένους μας!!

Υλικά για mini butters:

100gr φυσικό βούτυρο (διαλέξτε όποιο σας αρέσει)

20gr λάδι καρύδας

αιθέρια έλαια ή άρωμα της επιλογής σας

καλούπια σιλικόνης

*tip: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα βούτυρα σε μία παρτίδα πχ. 50gr βούτυρο καριτέ, 30gr βούτυρο κακάο και 20gr βούτυρο μακαντάμια

Εκτέλεση: Λιώνουμε τα βούτυρα σε μπεν – μαρί. Αφού λιώσουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά το μείγμα μας. Στη συνέχεια πριν ρίξουμε τα βούτυρα σε καλούπια, προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια ή το άρωμα. Σε 100 – 150gr βούτυρο υπολογίζουμε στα αιθέρια έλαια περίπου 10 σταγόνες, ενώ στο άρωμα θα χρειαστούμε τις διπλάσιες. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε άνθη λεβάντας ή χαμομηλιού για περισσότερο άρωμα και χρώμα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μας, στα καλούπια. Αφήνουμε περίπου δύο ώρες να σταθεροποιηθούν, τα βγάζουμε και τα φτιάχνουμε σε συσκευασία δώρου!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε τον τρόπο από την Τέτα live, ΕΔΩ !!

Για περισσότερες συμβουλές και συνταγές πατήστε ΕΔΩ.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL