fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τι σου προσφέρει το λάδι μαλλιών; Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι

Το λάδι μαλλιών εμφανίστηκε ως καινοτομία για την περιποίηση των μαλλιών σχετικά πρόσφατα και κέρδισε αμέσως πολλούς υποστηρικτές.

Αποδείχθηκε ότι αυτή η όχι και πολύ περίπλοκη αλλά θαυματουργή θεραπεία επιτρέπει να έχετε πραγματικά εκπληκτικά αποτελέσματα στα μαλλιά σας καθώς όπως έχουν δείξει τα αποτελέσματα, γίνονται πιο υγιή, λαμπερά και δεν φριζάρουν. Ωστόσο, για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιείς και το σωστό προϊόν με τον σωστό τρόπο!

Αυτά τα προϊόντα πρέπει να ταιριάζουν με τις ανάγκες της τρίχας- διαφορετικά, τα αποτελέσματα δεν θα υπάρχουν ή μπορεί να είναι αντίθετα από τα αναμενόμενα.

Γιατί είναι τόσο αποτελεσματική αυτή η μέθοδος;

Τα φυτικά έλαια, μοιάζουν πολύ με το στρώμα που προστατεύει την επιδερμίδα και το σμήγμα που εκκρίνεται από τους αδένες του τριχωτού της κεφαλής.

Τα λάδια προστατεύουν τα μαλλιά και δεν χάνουν την υγρασία. Είναι μια φυσική μέθοδος περιποίησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται υψηλό κόστος θεραπειών κομμωτικής.

Αν ονειρευτείτε μαλλιά όπως τα βλέπετε στις διαφημίσεις, δυστυχώς, δεν αρκεί μόνο το σαμπουάν. Το σαμπουάν και το conditioner δεν αρκούν. Η χρήση λαδιού λοιπόν συνιστάται.

  • Τα μαλλιά θρέφονται και ενυδατώνονται.
  • Οι άκρες των μαλλιών λειαίνονται και προστατεύονται.
  • Τα μαλλιά είναι ελαστικά, λεία και ελαφρά.
  • Το λάδι προστατεύει τα μαλλιά από εξωτερικούς παράγοντες.
  • Τα μαλλιά δεν μπερδεύονται και χτενίζονται πιο εύκολα.
  • Τα μαλλιά φαίνονται υγιή και όμορφα, και επιπλέον μακραίνουν πιο γρήγορα.
  • Είναι δυνατά.

Το κλειδί για την επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων είναι η επιλογή ενός λαδιού κατάλληλου για το τριχωτό της κεφαλής. Το λάθος λάδι πιθανότατα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, για παράδειγμα, αντί για λείανση, θα φριζάρει τα μαλλιά σας.

Ποια λάδια είναι κατάλληλα;

Πορώδη μαλλιά: λάδι κάνναβης, έλαιο σταφυλιού, ηλιέλαιο, έλαιο φύτρων σιταριού, φουντουκέλαιο, έλαιο από σπόρους ροδάκινου, έλαιο βατόμουρου, λάδι από σπόρους σταφίδας, έλαιο μαύρου σπόρου, καστορέλαιο, λάδι από σπόρους φράουλας, λάδι αβοκάντο, καστορέλαιο, έλαιο γλυκού αμυγδάλου, λάδι νυχτολούλουδου, λάδι από πυρήνα βερίκοκου, λάδι καρυδιού.

Μαλλιά μεσαίου πορώδους: έλαιο γλυκού αμυγδάλου, σησαμέλαιο, λάδι jojoba, έλαιο argan, έλαιο macadamia, λινέλαιο, ηλιέλαιο, καστορέλαιο, ελαιόλαδο, έλαιο φύτρων σιταριού, έλαιο κολοκύθας, έλαιο ιπποφαούς, κραμβέλαιο, λάδι φυστικέλαιο , έλαιο από πυρήνα βερίκοκου και έλαιο από πυρήνα δαμάσκηνου.

Μαλλιά χαμηλού πορώδους: λάδι καρύδας, φοινικέλαιο, καστορέλαιο, λινέλαιο, ηλιέλαιο, καθώς και βούτυρα, π.χ. καριτέ, κακάο, μάνγκο.

Μέθοδοι λίπανσης

Ξηρό λάδι

Συνίσταται η εφαρμογή λαδιού σε στεγνά μαλλιά, αφού το απλώσετε στα χέρια σας, χωρίς να χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα.

Λάδι σε βρεγμένα μαλλιά

Το λάδι εφαρμόζεται σε βρεγμένα αλλά αφού πρώτα τα έχετε σκουπίσει με μια πετσέτα.

Ψέκασμα

Προσθέστε μια μικρή ποσότητα λαδιού σε νερό ή σε έναν ψεκαστήρα, αντί να το απλώσετε στα χέρια σας. Ψεκάστε αυτό το μείγμα σε όλα τα μαλλιά.

Αφού εφαρμόσετε το λάδι, περιμένετε μια ώρα ή αφήστε το όλη τη νύχτα. Το ξέπλυμα του λαδιού γίνεται σταδιακά: πρώτα ξεπλένεται με ζεστό νερό και μετά με κοντίσιονερ. Μετά από αυτή τη διαδικασία, λούστε τα μαλλιά σας ως συνήθως με σαμπουάν και εφαρμόστε ξανά conditioner.

Αν και η όλη διαδικασία φαίνεται κουραστική και μεγάλη, τα αποτελέσματα πραγματικά αξίζουν τον κόπο!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL