fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τα 10 καλύτερα πρωινά σνακ για απώλεια βάρους

Οι ώρες που μεσολαβούν ανάμεσα στο πρωινό και στο μεσημεριανό γεύμα είναι συνήθως αρκετές, επομένως η πείνα είναι σίγουρο πως θα «χτυπήσει» κάποια στιγμή και οι πιθανότητες να τη νικήσουμε δεν είναι με το μέρος μας.

Εάν δε είμαστε σε φάση δίαιτας, αυτό σίγουρα δεν είναι καλό, αφού η έντονη ανάγκη για φαγητό είναι βέβαιο πως θα μας ωθήσει να καταναλώσουμε αργότερα μεγαλύτερες ποσότητες απ’ όσο πρέπει.

Η λύση λοιπόν βρίσκεται στα μικρά ενδιάμεσα σνακ, τα οποία πρέπει να τα επιλέξουμε έξυπνα και στρατηγικά ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας για απώλεια βάρους.

Ιδανικά, το σνακ θα πρέπει να παρέχει λιγότερες από 200 θερμίδες, τουλάχιστον 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, 3 γραμμάρια πρωτεΐνη και λιγότερο από 8 γραμμάρια πρόσθετη ζάχαρη. Αν έχει επίσης λίγα (καλά) λιπαρά δεν μας πειράζει, αρκεί να είναι αρκετά πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, καθώς αυτά είναι τα συστατικά που θα κρατήσουν μακριά την πείνα μέχρι το επόμενο γεύμα.

Παρακάτω θα δείτε 10 καλές –και πάνω απ’ όλα γευστικές– επιλογές για πρωινά σνακ:

1. Μπάρα δημητριακών

Εκτός από υγιεινό και γευστικό, το συγκεκριμένο σνακ είναι και πρακτικό, αφού δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία και μπορούμε να το μεταφέρουμε εύκολα. Υπάρχουν πολλές επιλογές γεύσεων στην αγορά, όμως θα πρέπει να διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα με τις διατροφικές πληροφορίες του προϊόντος πριν το αγοράσετε, καθώς μπορεί να περιέχει αρκετή ζάχαρη.

2. Τυρί & μήλο

Το τυρί είναι καλή πηγή πρωτεΐνης ενώ το μήλο παρέχει φυτικές ίνες, επομένως ο συνδυασμός τους είναι ιδανικός! Προσοχή στο τυρί που θα επιλέξετε για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες και τα πολλά λιπαρά.

3. Στραγάλια

Επίσης πολύ εύκολο αλλά και θρεπτικό σνακ. Τα στραγάλια είναι πλούσια τόσο σε πρωτεΐνη όσο και σε φυτικές ίνες, προσέξτε όμως μην ξεφύγετε με την ποσότητα –άρα και με τις θερμίδες.

4. Στραγγιστό γιαούρτι & φράουλες

Το γιαούρτι, όπως και όλα τα γαλακτοκομικά, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και φυσικά παρέχει επίσης πολύτιμο ασβέστιο. Οι φράουλες, από την άλλη, θα σας δώσουν τη δόση φυτικών ινών που χρειάζεστε και είναι πλούσιες σε πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες.

5. Φιστίκια Αιγίνης

Ανά μερίδα 30 γραμμάρια παρέχουν 6 γραμμάρια πρωτεΐνη και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες. Μία χούφτα είναι αρκετή ως σνακ για να αποφύγετε τις πολλές θερμίδες.

6. Βραστό αυγό & πορτοκάλι

Τέλειος συνδυασμός πρωτεΐνης, λιπαρών και φυτικών ινών. Μπόνους: Από το αυγό και το πορτοκάλι θα πάρετε επίσης βιταμίνη Α, βιταμίνη Β12, βιταμίνη C, κάλιο και σελήνιο.

7. Τυρί τύπου κότατζ & μπανάνα

Το τυρί τύπου κότατζ είναι ελαφρύ στη γεύση και παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης. Ταιριάζει με πολλά φρούτα, όπως η μπανάνα, η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και σε κάλιο.

8. Ψημένα ενταμάμε

Τα ενταμάμε, δηλαδή τα φασολάκια σόγιας, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.

9. Κρακεράκια & βούτυρο αμυγδάλου

Για να δώσετε γεύση σε ένα κατά τα άλλα αδιάφορο κρακεράκι μπορείτε να το συνδυάσετε με μια μικρή ποσότητα βούτυρο αμυγδάλου. Δύο με τρία μέτρια κρακεράκια είναι αρκετά για να μην ξεπεράσετε το όριο των 200 θερμίδων.

10. Σάντουιτς μαρουλιού

Τελευταίο και… παράξενο! Πάρτε μια μεγάλη φέτα μαρούλι και τυλίξτε μέσα μία φέτα γαλοπούλα με χαμηλά λιπαρά, μία φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά και δύο φέτες ντομάτα για να φτιάξετε το πιο ελαφρύ σάντουιτς που φάγατε ποτέ! Μπόνους: Προσθέστε μέσα λίγο τριμμένο λιναρόσπορο για έξτρα δόση φυτικών ινών.

Πηγή: womenshealthmag.com

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL