fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τα οφέλη του να κοιμάστε γυμνοί

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο αλλά όταν κοιμάστε γυμνοί ωφελείτε την υγεία σας. Γιατί; 

  • Μειώνετε η κορτιζόλη σας

Όταν κρυώνετε το βράδυ μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως διαταραχή του ύπνου και σοβαρή αύξηση του σωματικού βάρους.

  • Νιώθετε άνετα 

Όταν κοιμάστε γυμνοί έχετε πλήρη επίγνωση του σώματός σας και σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα με αυτό, ακόμη κι αν έχετε ατέλειες.

  • Εκκρίνονται ορμόνες 

Όσοι κοιμούνται γυμνοί οι αυξητικές ορμόνες κυκλοφορούν και δουλεύουν: Προωθούν την οστική πυκνότητα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακής νόσου, επισκευάζουν τους ιστούς,  οικοδομούν τους μυς, βοηθούν στην διατήρηση ενός πιο υγιεινού σωματικού βάρους, τονώνουν την ανάπτυξη των εσωτερικών οργάνων, και διατηρούν ένα υγιέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.

  • Μένετε νέοι

Διατηρώντας τη θερμοκρασία του σώματός σας πιο χαμηλή στον ύπνο η αντιγηραντική ορμόνη μελατονίνη κάνει τη δουλειά της. Η μελατονίνη έχει θετική επίδραση στη ζωή σας γενικά.

  • Ομορφαίνετε

Όταν κοιμάστε γυμνοί το σώμα αναπνέει καλύτερα και δεν εμφανίζεται θυλακίτιδα. Επίσης, παράγεται αυξητική ορμόνη η οποία συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του σώματος, αλλά και άλλες αντιγηραντικές ορμόνες, όπως η μελατονίνη. Η ζέστη εμποδίζει την έκκριση αυτών των ορμονών και προκαλεί πρόωρη γήρανση.

  • Κοιμάστε πιο εύκολα και καλύτερα

Τα ρούχα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και διαταράσσεται ο ύπνος και ο οργανισμός δεν μπορεί να περάσει σε βαθύτερα στάδια ύπνου τα οποία ξεκουράζουν το σώμα και ανασυγκροτούν τον εγκέφαλο. Η θερμοκρασία στο δωμάτιό σας να είναι 19 ο C.

  • Αδυνατίζετε

Η χαμηλότερη από το φυσιολογικό θερμοκρασία σώματος μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, που είναι η ορμόνη που ευθύνεται για το αίσθημα πείνας. Αν κοιμάστε γυμνοί, το πρωί δεν έχετε λιγούρες. Αν κοιμάστε στους 19οC σε 4 εβδομάδες θα έχετε ενεργοποιήσει το καφέ λίπος που είναι υπεύθυνο για τις καύσεις του οργανισμού (διπλασιάζεται).

  • Είσαστε πιο ευτυχισμένοι

Όταν κοιμάστε γυμνοί απελευθερώνεται ωκυτοκίνη που είναι η ορμόνη της αγάπης και του δεσμού και παράγεται από την επαφή με το δέρμα. Η ωκυτοκίνη διώχνει το άγχος και την κακή διάθεση, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ρίχνει την αρτηριακή πίεση.

  • Ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος

Αν φοράτε ρούχα ή εσώρουχα σφιχτά επιβαρύνεται το επιφανειακό φλεβικό δίκτυο και δεν κυκλοφορεί σωστά το αίμα. Όταν είστε γυμνοί το αίμα κυκλοφορεί ελεύθερα. Προσοχή! Αν και η φυσική πτώση της θερμοκρασίας του σώματος κατά μισό βαθμό την ώρα του ύπνου είναι αναγκαία, τα πόδια και τα χέρια σας πρέπει να παραμένουν ζεστά, γιατί αλλιώς τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα συστέλλονται και μειώνεται η ροή του αίματος και αυξάνει η θερμοκρασία στο υπόλοιπο σώμα και αναστατώνεται ο ύπνος. Αν μάλιστα έχετε και σύνδρομο Raynaud και κρύα άκρα γι΄αυτό το λόγο πάσχετε από αϋπνία. Κοιμηθείτε γυμνοί, αλλά με κάλτσες.

  • Σας φέρνει πιο κοντά με τον ή την σύντροφό σας

Αν κοιμάστε γυμνοί με τον ή την σύντροφό σας, η επαφή με το δέρμα βοηθάει στην έκκριση ωκυτοκίνης. Η ωκυτοκίνη σας κάνει πιο ευτυχισμένους, μειώνει τις κοινωνικές ανησυχίες και συμβάλλει στην ικανοποίηση.

  • Αυξάνει τη σεξουαλικότητά σας

Εκτός του ότι σας κάνει πιο ευτυχισμένους, η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης αυξάνει τις σεξουαλικές ορμές σας και προσφέρει καλύτερους οργασμούς!

  • Προάγει την υγεία του κόλπου

Οι μολύνσεις ζύμης είναι συχνές στις γυναίκες. Ο ύπνος σε ασφυκτικά ρούχα αυξάνει την μαγιά, που ευδοκιμεί σε θερμότερες και υγρές συνθήκες. Όταν κοιμάστε γυμνοί η περιοχή αερίζεται και παραμένει δροσερή και ξηρή.

  • Έχετε περισσότερες αναπαραγωγικές πιθανότητες

Οι άνδρες που κοιμούνται σε ψυχρότερες συνθήκες είναι πιο γόνιμοι. Κρατώντας τους όρχεις δροσερούς το σπέρμα είναι πιο υγιές και λειτουργεί καλύτερα.

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL