fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τα οφέλη της βανίλιας

Η γεύση της είναι γλυκιά, απαλή και αρέσει σε όλους ωστόσο σήμερα δεν θα μιλήσουμε για την βανίλια ως φαγητό, αλλά ως προϊόν περιποίησης. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα οφέλη της;

Ακμή

H αντιβακτηριδιακή δράση της βανίλιας την καθιστά ιδανική για την καταπολέμηση της ακμής.

Αντιγήρανση

Η βανίλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προλαμβάνουν και καταπολεμούν την φθορά που υφίσταται το δέρμα μας. Επιπλέον, επιβραδύνει την εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων κ.α

Καταπραϋνει καψίματα

Από τα παλαιότερα  χρόνια την χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν καψίματα, πληγές και κοψίματα. Δεν πρέπει, όμως, να εφαρμόζετε το εκχύλισμα βανίλιας κατευθείαν πάνω σε φρέσκες πληγές. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό ή το δερματολόγο σας.

Μαλλιά

  • Η βανίλια μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας λαμπερά, λεία και μεταξένια. Αναμείξτε την με shea butter, έλαιο αμυγδάλου, καστορέλαιο και έλαιο jojoba. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας και ξεβγάλτε το μετά από δέκα με 15 λεπτά.
  • Χτενίστε τα μαλλιά σας, βρέξτε τα και εφαρμόστε τους ένα μείγμα εκχυλίσματος βανίλιας και άλλων ελαίων. Αφήστε το για 15 λεπτά και, έπειτα, τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα για άλλο τόσο προτού τα ξεβγάλτε. Αυτό θα κάνει τα μαλλιά σας πιο απαλά, πυκνά και λαμπερά και θα τα βοηθήσει να μακρύνουν. Και μην ξεχνάτε πως μετά από αυτό θα μυρίζουν φανταστικά!

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL