fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Τα λάθη που κάνετε στο μπάνιο και μπορούν να βλάψουν την υγεία σας

Είναι κάποιες συνήθειες που δεν μπορείτε να τις αλλάξετε ή μάλλον δεν έχετε μπει στη διαδικασία να τις αλλάξετε μιας και θεωρείτε δεδομένα κάποια πράγματα.
 Απλά καθημερινά πράγματα που κάνετε στο μπάνιο σας από πάντα και σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί πως μπορεί να βλάψουν την υγεία σας.
Ποια είναι αυτά;
– Χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγάρι για πολύ καιρό (Τα βακτήρια λατρεύουν να φωλιάζουν στο αγαπημένο μας σφουγγάρι για το μπάνιο).
–  Δεν κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας! ( Είναι μια απερίσκεπτη κίνηση μιας και όλα τα βακτήρια μαζεύονται στα πράγματα γύρω σας όπως για παράδειγμα στην οδοντόβουρτσα σας η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε όρθια θέση πάντα προκειμένου να στεγνώσει).
– Αφήνετε τις πετσέτες να στεγνώσουν στο μπάνιο (Κανονικά θα πρέπει να πλένετε τις πετσέτες του μπάνιου μετά από κάθε τρεις χρήσεις  μόνο   αν τις κρεμάτε έξω ή τις αφήνετε να στεγνώσουν σε ξηρό περιβάλλον. Αν τις κρεμάσετε στο μπάνιο,  η υγρασία παραμένει παγιδευμένη στις πτυχώσεις της πετσέτας και οδηγεί στην ανάπτυξη βακτηρίων).
– Δεν ανοίγετε ποτέ το παράθυρο ή τον ανεμιστήρα (Η υγρασία δημιουργεί πολλά προβλήματα στο μπάνιο. Φροντίστε λοιπόν να ανοίγετε το παράθυρο του μπάνιου ή τον ανεμιστήρα ώστε να αεριστεί ο χώρος για τουλάχιστον 15 – 20 λεπτά).
– Δεν καθαρίζετε ποτέ τις κουρτίνες του μπάνιου (Η κουρτίνα του μπάνιου επειδή συνήθως αγγίζει το πάτωμα αποτελεί εστία μικροβίων από την υγρασία του μπάνιου. Αν είναι υφασμάτινη μπορείτε πολύ εύκολα να την πλύνετε στο πλυντήριο. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να την ανακυκλώνετε κάθε 3 με  4 εβδομάδες).
– Αφήνετε το μακιγιάζ, τα πινέλα και τις βούρτσες σας στο μπάνιο (Τα προϊόντα makeup όπως έχουμε ξαναπεί πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Οτιδήποτε προορίζεται για το πρόσωπο πρέπει να φυλάσσεται μακριά από μικρόβια).
– Χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο, το laptop ή το tablet σας στο μπάνιο (Αν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε τις αγαπημένες ηλεκτρονικές συσκευές την ώρα που κάθεστε στην τουαλέτα για την φυσική σας ανάγκη,σταματήστε να το κάνετε τώρα. Σκεφτείτε το πιο βασικό: Όταν τελειώνετε  πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας, δεν κάνετε όμως το ίδιο και με τις ηλεκτρονικές σας συσκευές τις οποίες παίρνετε μαζί σας στον καναπέ, στο κρεβάτι σας αλλά επίσης ακουμπάτε και στο πρόσωπό σας όταν σας παίρνουν τηλέφωνο και μαζί με αυτά και όλα τα μικρόβια που έχετε πάρει μαζί σας από το μπάνιο).
Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL