fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Σταθείτε στο… ύψος σας!

Το στήθος είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του σώματος μιας γυναίκας που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα κι όμως οι περισσότερες το παραμελείτε.

Το στήθος στηρίζεται σε ένα ­πλέγμα από συνδετικές ίνες που του χαρίζουν την ελαστικότητα και τη νεανικότητα του.  Ακόμα όμως και μια πολύ νέα γυναίκα μπορεί να έχει χαλαρό στήθος.
Όταν λοιπόν κάνετε μπάνιο, πρέπει με ένα μαλακό σφουγγάρι να κάνετε ελαφριά απολέπιση. Πλένετε γύρω-γύρω το στήθος με ­απαλές και κυκλικές κινήσεις. Για να βελτιώσετε τη μικροκυκλο­φορία του αίματος, ξεβγάζετε μετά το σώμα σας με κρύο νερό. Αν δεν αντέχετε το κρύο νερό, μπορείτε το πρωί που πλένεστε να βρέχετε το σφουγγάρι και να κάνετε το ξέβγαλμα τοπικά.
Αμέσως μετά πρέπει να ενυδατώσετε το ­δέρμα με μια κρέμα με ενυδατικά και τονωτικά συστατικά ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιείτε μια ειδική κρέμα για το στήθος.
Η γυμναστική παίζει μεγάλο ρόλο στην ενδυνάμωση των ­μυών που στηρίζουν το στήθος. Οποιοδήποτε σπορ που έχει να κάνει με κίνηση των χεριών και εκγύμναση των θωρακικών ­μυών, όπως κολύμβηση, τένις, βόλεϊ, φέρνει αποτελέσματα και στη σφριγηλή εμφάνιση του στήθους. Υπάρχουν και ειδικές ασκήσεις που βοηθούν στην πρό­ληψη της χαλάρωσης: push-ups, ανοίγματα των χεριών στο πλάι με βαράκια, που δυναμώνουν το θώρακα, ψαλιδάκια με τεντωμένα τα χέρια μπροστά, πιέσεις με ενωμένα τα ­χέρια μπροστά από το στήθος και άλλες πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας μόνες σας στο σπίτι.
Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος του χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη. Και αυτή την υποστήριξη στο γυναικείο στήθος την προσφέρει το σουτιέν. Είναι απαραίτητο για να βαστά το μεγάλο στήθος, ώστε το δέρμα του να μη χαλαρώσει. Αλλά και για το μικρό στήθος, ειδικά στην περίπτωση που αθλείστε, για να μην το καταπονείτε με τους κραδασμούς.
Το σουτιέν πρέπει να συγκρατεί χωρίς να σφίγγει και να αγκαλιάζει χωρίς να πιέζει.
Οι ραγάδες οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές και εμφανίζονται συνήθως στην περίοδο της εφηβείας ή της εγκυμοσύνης, αλλά μπορούν να δημιουργηθούν και από απότομες αυξομειώσεις βάρους. Αν έχουν εμφανιστεί πρόσφατα, θα δείτε μεγάλη βελτίωση κάνοντας μασάζ με ειδικές κρέμες για το στήθος. Αν πάλι τις έχετε καιρό, θα μειωθεί το εύρος τους με τις κατάλληλες κρέμες ή κάνοντας θεραπεία με λέιζερ.
Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν λίγες τρίχες γύρω από τη θηλή, ειδικά στις πιο σκουρόχρωμες γυναίκες. Αν ενοχλούν αισθητικά, είναι εύκολο να εξαλειφθούν με διάφορες μεθό­δους αποτρίχωσης. Αν όμως παρατηρήσετε ότι η τριχοφυΐα είναι πιο έντονη ή εμφανίζεται ξαφνικά, μπορεί να υπάρχουν ορμονικά προβλήματα και θα πρέπει να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας.
Αν παρουσιαστεί κάποιος ερεθισμός ή φαγούρα ανάμεσα στους δύο μαστούς ή στο κάτω μέρος μπορεί να οφείλονται σε εφίδρωση, ευαισθησία του δέρματος, μυκητίαση, που ανακουφίζονται με τη χρήση ταλκ και την επιλογή βαμβακερών σουτιέν. Αν παρουσιαστούν εξανθήματα, συμβουλευτείτε δερματολόγο για τη σύσταση θεραπευτικής αγωγής.
Τέλος, ο θηλασμός αποτελεί το πιο πολύτιμο δώρο και την πιο τρυφερή εμπειρία ανάμεσα σε μια μητέρα και το μωρό της. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού μεγαλώνει, αλλά με τον απογαλακτισμό επανέρχεται στο φυσιολογικό μέγεθός του. Επιπλέον, ο θηλασμός αποτελεί ασπίδα κατά του καρκίνου του στήθους και μην πιστεύετε στους μύθους πως το στήθος «χαλάει» με τον θηλασμό.

Διαβάστε περισσότερες συμβουλές ομορφιάς εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL