fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Σκοποβολή: Όσα πρέπει να ξέρεις!

Η σκοποβολή είναι ένα άθλημα, που έχει τις ρίζες του βαθιά από τα προϊστορικά χρόνια και από το 1896  έχει μπει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων.

Επίσης, συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων το 1980 στο Arnhem και διέπεται από αντίστοιχους κανονισμούς με αυτούς της Ολυμπιακής Σκοποβολής. Έχουν γίνει ορισμένες προσαρμογές σε κάποια σημεία διεξαγωγής του αθλήματος προς διευκόλυνση των σκοπευτών με αναπηρία.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες οι στόχοι είναι ηλεκτρονικοί, με δυνατότητα άμεσης προβολής της βαθμολογίας σε οθόνη, την οποία παρακολουθούν και οι θεατές, ώστε να ενημερώνονται για την εξέλιξη του αγώνα.

Η Σκοποβολή είναι ένα τεχνικό άθλημα, με μεγάλη δημοτικότητα παγκοσμίως. Απαιτεί καλή τεχνική κατάρτιση καθώς και τη δυνατότητα για υψηλού βαθμού αυτοσυγκέντρωσης. ‘Ανδρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας μπορούν να αθληθούν, όχι μόνο σε επίπεδο αναψυχής, αλλά και σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Τα αγωνίσματα Σκοποβολής διαφέρουν ως προς την απόσταση, το είδος του στόχου, του όπλου, τη στάση του σκοπευτή, τον αριθμό των βολών και το χρόνο μέσα στον οποίο ο σκοπευτής πρέπει να ρίξει τις βολές του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε όπως εγώ τον Σκοπευτικό Όμιλο Πειραιά:

 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL