fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πόσο πολύτιμο είναι το νερό ??

Το νερό είναι το πολυτιμότερο στοιχείο που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας αφού περιέχεται μέχρι και 78% μέσα στο σώμα μας. Συμβάλλει στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, ενυδατώνει τον οργανισμό και το δέρμα μας, έχει μεταλλικά στοιχεία τα οποία είναι θρεπτικά για τον οργανισμό μας και πολλές πολλές άλλες ιδιότητες. Το νερό μπορούμε να το λαμβάνουμε και από τις τροφές, τα λαχανικά και τα φρούτα περιέχουν 90% νερό, το γάλα 87% και άλλα προϊόντα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, αν δεν μπορούμε να πιούμε πολύ.

TIPS ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ

#1 Σε πολλά άτομα δεν αρέσει το νερό, επειδή έχει ουδέτερη γεύση. Μπορούμε λοιπόν να ρίξουμε μέσα χυμό λεμονιού ή από κάποιο άλλο εσπεριδοειδή, έτσι θα του δώσουμε γεύση και θα είναι πολύ καλύτερο αφού θα έχει και τις ιδιότητες του.
#2 Να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό δίπλα σας και το καλαμάκι θα σας βοηθήσει πολύ, διότι δεν καταλαβαίνεται πόσο νερό καταναλώνετε.
#3 Πιείτε 2 ποτήρια νερό, πριν φάτε το φαγητό σας, έτσι και θα έχετε πιεί την απαιτούμενη ποσότητα νερού, αλλά και θα φάτε λιγότερη ποσότητα φαγητού.
#4 Κάθε φορά που βγαίνεις για φαγητό βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου να αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά και το αλκοόλ με νερό!
#5 Κάνοντας γυμναστική, να πίνεις τουλάχιστον δύο μπουκαλάκια νερό, διότι ιδρώνοντας χάνεις πολύ νερό από τον οργανισμό σου.

water_1

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL