fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πόνος στο σεξ μετά τον τοκετό – Πώς αντιμετωπίζεται;

Μετά τον τοκετό η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με ορμονικές αλλαγές, οι οποίες συχνά προκαλούν κολπική ξηρότητα. Οι ορμονικές αλλαγές δεν οφείλονται αποκλειστικά στον τοκετό, αλλά συνδέονται και με το θηλασμό, ο οποίος ενδέχεται και να επιτείνει τις αλλαγές αυτές. Η αντιμετώπιση της κολπικής ξηρότητας είναι σχετικά απλή και βασίζεται στη χρήση φαρμακευτικών λιπαντικών γελών (gel). Οι κολπικές λιπαντικές γέλες, οι οποίες σαν βάση τους έχουν το νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε συνδυασμό και με προφυλακτικό.

Εξάλλου η διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού θέτει σε δοκιμασία το περίνεο, το οποίο συχνά παρουσιάζει τραύματα ή επισιοτομή. Τα τραύματα αυτά αφενός προκαλούν δυσπαρευνία (έτσι ονομάζεται ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή), αφετέρου μπορεί κατά την επαφή να παρουσιάσουν μόλυνση. Επομένως καλό είναι να παρέλθει ο χρόνος, που είναι αναγκαίος, για την επούλωση των τραυμάτων αυτών, πριν ξεκινήσουν οι σεξουαλικές επαφές.

Γενικά η ανάληψη της σεξουαλικής δραστηριότητας μετά από τον τοκετό προϋποθέτει την επίδειξη υπομονής. Είναι καλό να πειραματιστείτε με το σύντροφό σας, ώστε να βρείτε μαζί τις στάσεις, οι οποίες σας επιτρέπουν να αισθάνεστε πιο άνετα. Επίσης μη θέσετε από την αρχή «υψηλούς στόχους». Ηρεμήστε! Σταδιακά θα ξαναβρείτε τον παλιό σας εαυτό!

Δείτε παρακάτω το βίντεο που δημιούργησε το mothersblog και θα σας λυθούν όλες οι απορίες… 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL