fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πράσινο τσάι: Όλοι οι τρόποι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επωφεληθείτε

H κοσμετολογία το θεωρεί ένα από τα πιο δυνατά όπλα της φύσης στη μάχη με το χρόνο, καθώς έχει σπουδαίες αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Eπίσης, έχει τονωτικές και ενυδατικές ιδιότητες για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας.
Περιέρχει δραστικά συστατικά όμως φλαβονοειδή, τανίνες, βιταμίνη C, καφεϊνη που το κάνουν σπουδαίο για τον οργανισμό μας.
Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να βάλετε το πράσινο τσάι στην καθημερινότητα σας:
• Σαν καθημερινό ρόφημα, για την άμεση τόνωση του οργανισμού.
• Ως λοσιόν μετά τον ή όποτε νιώθετε την ανάγκη για φροντίδα της επιδερμίδας σας
• Σε κομπρέσες, για την τόνωση του δέρματος ή για να ξεκουράσει τα μάτια. Ψεκάζετε τις κομπρέσες με νερό από πράσινο τσάι και τις τοποθετείτε στα σημεία που θέλετε για 10-30′.
• Σε κομπρέσες με αιθέρια έλαια. Για την ευαίσθητη επιδερμίδα: Eμποτίζουμε γάζες με χλιαρό νερό από πράσινο τσάι και με αιθέριο έλαιο λεβάντα (1-2 σταγόνες) και τις τοποθετούμε στο δέρμα. Σε 15′ θα καταπραΰνει κοκκινίλες και άλλους ερεθισμούς. Για την ξηρή επιδερμίδα: Eμποτίζουμε τις γάζες με το νερό του πράσινου τσαγιού και αιθέριο έλαιο γεράνι (1-2 σταγόνες). Σε 15′ η επιδερμίδα σας θα έχει αναζωογονηθεί.
Προσοχή: Οι συνταγές με τα αιθέρια έλαια δεν είναι για τα μάτια! Αποφύγετε!
• Μπορείτε να απλώσετε πρώτα τη μάσκα προσώπου σας (ενυδάτωσης ή λάμψης) και από πάνω να τοποθετήσετε γάζες εμποτισμένες με πράσινο τσάι αλλά και πάνω από τις γάζες να τοποθετήσετε φρέσκες φέτες φρούτων ή λαχανικών (αγγούρι για τόνωση και ενυδάτωση, πορτοκάλι για λάμψη).
• Bράστε σε ένα τσαγιερό φύλλα από πράσινο τσάι μαζί με νερό, αφήστε το υγρό να κατακάτσει και ρίξτε το στην μπανιέρα. Xαλαρώστε και μουλιάστε μέσα στο νερό για 10-20′. Θα το απολαύσετε!

Η διαδικασία για να φτιάξετε νερό από πράσινο τσάι
Bάλτε σε βραστό νερό που θα έχετε κατεβάσει προηγουμένως από τη φωτιά πράσινο τσάι σε σακουλάκι ή σκέτα φύλλα για 5-10′. Aφήστε το νερό να κρυώσει και είστε έτοιμοι.

 

Διαβάστε επίσης:

Σου τελείωσε το προϊόν ντεμακιγιάζ; Υπάρχει λύση!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL