fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πού κρύβονται τα περισσότερα μικρόβια για τα παιδιά;

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μία λίστα με τα πιο συχνά μέρη που κρύβονται τα μικρόβια και απειλούν την υγεία των παιδιών.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Πάτωμα
Αν στο πάτωμα υπάρχουν υπολείμματα τροφών και λίπη, αν είναι βρόμικο από παπούτσια και πατημασιές ζώων και ειδικά αν καλύπτεται από μοκέτες που συγκεντρώνουν σκόνη, τα παιδιά διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν αλλεργίες και κρίσεις άσθματος. Το πάτωμα του μπάνιου θέλει ακόμα περισσότερη προσοχή, καθώς εκεί μπορεί να κρύβονται μύκητες και λειχήνες.

Στάσιμα νερά

Τα πιτσιρίκια λατρεύουν να πλατσουρίζουν στις μικρές λιμνούλες που σχηματίζονται από τη βροχή. Ωστόσο, σε αυτές μπορεί να αναπτυχθούν μούχλα και βακτήρια ή να συχνάζουν κουνούπια τα οποία μεταφέρουν ασθένειες.
Οδοντόβουρτσα
Πολύ ψηλά στη λίστα η οδοντόβουρτσα. Κι αυτό γιατί όταν ο νιπτήρας βρίσκεται δίπλα στη λεκάνη της τουαλέτας, κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι, σταγονίδια πετάγονται πάνω στην εκτεθειμένη οδοντόβουρτσα. Τα σταγονίδια είναι γεμάτα μικρόβια, τα οποία είτε εισχωρούν κατευθείαν στο στόμα όταν πλένουμε τα δόντια μας είτε μεταφέρονται στα χέρια μας. Για καλύτερη κρατήστε τις οδοντόβουρτσες σε ένα ντουλάπι ή φροντίστε να της καθαρίζετε τακτικά με ζεστό νερό και λίγο απολυμαντικό υγρό.
Κατοικίδια
Τα ζώα και τα παιδιά είναι στενοί φίλοι και είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκολλήσουν. Όμως, τα κατοικίδια μπορούν να μεταφέρουν στα παιδιά βακτήρια, ιούς και παράσιτα μέσω των ακαθαρσιών, του σάλιου ή αν κατά λάθος τα γρατσουνίσουν. Τα παιχνίδια των ζώων και τα μπολ τους αποτελούν πηγή κολοβακτηριδίων – σαλμονέλας. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που τα παιδιά έρθουν σε επαφή με το χαμστεράκι ή το σκυλάκι τους, θα πρέπει υποχρεωτικά να πλύνουν και τα χέρια τους

 

Σχολείο
Οι ψύκτες νερού, οι χώροι εστίασης αλλά και τα ίδια τα θρανία και οι υπολογιστές, συγκεντρώνουν αμέτρητα μικρόβια που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών. Είναι σημαντικό στα σχολεία να υπάρχουν δοχεία με απολυμαντικά για τα χέρια, και τόσο τα θρανία όσο και τα μέρη των υπολογιστών να απολυμαίνονται τακτικά.

Κρεμάστρες και ντουλάπια

Στα μέρη αυτά «συχνάζουν» ψείρες, καθώς στοιβάζονται τα ρούχα, τα σκουφάκια και τα καπέλα των παιδιών. Για να αποφεύγεται η εκτεταμένη μετάδοση των ψειρών, πολλά σχολεία στο εξωτερικό και κάποια στην Ελλάδα έχουν ντουλαπάκια για να αφήνει εκεί τα πράγματά του το κάθε παιδί.Δεν το συναντάμε βέβαια και πολύ συχνά.

Παιδικές χαρές και χώροι άθλησης
Εδώ συγκεντρώνονται τα περισσότερα βακτήρια, με πιο επικίνδυνο το MRSA (ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος). Το βακτήριο του σταφυλόκοκκου εισέρχεται στον οργανισμό από εκδορές που μπορεί να υπάρχουν στο δέρμα, αν αυτές έρθουν σε επαφή με κοινές πετσέτες ή με κάποιον άλλον οργανισμό που έχει νοσήσει.

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL