fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πιο ευτυχισμένοι όσοι δουλεύουν από το σπίτι!

Διάβασα αυτή την έρευνα και θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας καθώς δεν είστε λίγοι/ες εσείς που συχνά μου εκφράζετε τα συναισθήματα σας, με ρωτάτε αν θα ήταν καλύτερο να βρίσκατε μια δουλειά που θα μπορούσατε να την κάνετε από το σπίτι ή αν θα ήταν καλύτερα για εσάς να δουλεύετε από τον καναπέ σας ή να συνεχίσετε να πηγαίνετε στο χώρο εργασίας σας.

Προφανώς και αυτό το-ας το πούμε- πλεονέκτημα δεν μπορούν να το έχουν όλοι καθώς δεν είναι όλα τα επαγγέλματα ίδια.

Τι γίνεται όμως αν μπορείς να μεταφέρεις το χώρο εργασίας στο σπίτι σου; 

Σύμφωνα λοιπόν με την TINYpulse, οι άνθρωποι που δουλεύουν από το σπίτι τους όχι μόνο νιώθουν παραγωγικοί και ότι εκτιμάται η δουλειά τους, αλλά η αίσθηση της ανεξαρτησίας και της ευελιξίας που τους προσφέρει αυτή η μορφή εργασίας τους κάνει πιο χαρούμενους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 200.000 εργαζόμενοι, 509 από τους οποίους δεν δουλεύουν από το γραφείο, αλλά από τον προσωπικό τους χώρο. Οι ερωτήσεις μπορούσαν να απαντηθούν με αριθμούς από το 1 μέχρι το 10 (με το 10 να αντιπροσωπεύει το «πάρα πολύ χαρούμενος» και το 1 το «πάρα πολύ δυσαρεστημένος»).

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκαν, «Πόσο ευτυχισμένοι νιώθετε στη δουλειά σας;», όσοι δούλευαν από μακριά απάντησαν (κατά μέσο όρο) με 8, ενώ ο μέσος όρος των υπόλοιπων εργαζομένων ήταν 7,42. Παράλληλα, στην ερώτηση «Πόσο νιώθετε ότι εκτιμάται η δουλειά σας;» ο μέσος όρος των εργαζόμενων από το σπίτι ήταν 7,75, ενώ ο μέσος όρος των υπολοίπων ήταν 6,69.

Παρόλα αυτά, ο παράγοντας την κοινωνικοποίησης έπαιξε τον ρόλο του και στη συγκεκριμένη έρευνα, με τους εργαζόμενους από το σπίτι να αναδεικνύουν την απομόνωση από τους συνεργάτες τους ως μειονέκτημα της εργασίας τους.

 

Τώρα η επιλογή είναι δική σας… Προφανώς και για μια μητέρα ή για κάποιον που είναι μόνος του, δεν έχει πολύ χρόνο, το να δουλεύει από το σπίτι είναι ό,τι καλύτερο!

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL