fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Πέντε τροφές που θα σας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Υπάρχουν κάποιες τροφές που θα σας βοηθήσουν σημαντικά αν είστε στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Είναι πέντε καλές πηγές φυτικών πρωτεϊνών που θα σας βοηθήσουν να χάσετε πιο εύκολα τα περιττά κιλά και δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε. Ποιες είναι αυτές;
– Φακές
Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές παρέχει 18 γραμμάρια πρωτεϊνών. Εκτός από την κλασική σούπα, μπορείτε να τις καταναλώσετε επίσης ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό σε ένα κυρίως γεύμα.
– Σπόροι
Ο λιναρόσπορος, οι σπόροι κία και οι κολοκυθόσποροι, παρά το μικρό τους μέγεθος, παρέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης που φτάνει μέχρι και τα 9 γραμμάρια ανά μισό φλιτζάνι.
Μπορείτε να τους προσθέσετε στα δημητριακά, στις σαλάτες ή στα smoothies.
– Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι έναν θρεπτικά πυκνό σνακ, αφού παρέχουν ταυτόχρονα πρωτεΐνες, φυτικές ίνες αλλά και καλά λιπαρά. Ενδεικτικά, ένα τέταρτο του φλιτζανιού φιστίκια παρέχει 7-9 γραμμάρια πρωτεϊνών.
– Φασολάκια σόγιας
Μία μερίδα φασολάκια σόγιας (ενταμάμε) παρέχει 20 γραμμάρια πρωτεϊνών αλλά και ασβέστιο, μαγγάνιο και φώσφορο, μέταλλα που ενισχύουν την υγεία του σκελετού και των μυών.
– Φασόλια
Όπως και οι φακές, έτσι και τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Επίσης, ο μοναδικός συνδυασμός πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών που παρέχουν καταστέλλει την όρεξη και συμβάλλει στον έλεγχο των ορμονών της πείνας.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL