fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Μυστικά για γρήγορο και τέλειο μαύρισμα με διάρκεια

Οι παραλίες στα ελληνικά νησιά, η ηλιοθεραπεία και το τέλειο μαύρισμα είναι από τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι.

Σε μια ηλιόλουστη χώρα όπως η Ελλάδα, δεν είναι δύσκολο να αποκτήσουμε την πολυπόθητη σοκολατένια επιδερμίδα που θα μας χαρίσει μια ελαφρώς εξωτική εμφάνιση. Για να πετύχουμε όμως ένα όμορφο τροπικό μαύρισμα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε.

Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορούμε να αποκτήσουμε τέλειο μαύρισμα.

Φυσικό μαύρισμα:

Η ηλιοθεραπεία μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος σας για την απόκτηση ενός όμορφου χρυσαφένιου χρώματος στην επιδερμίδα σας, αρκεί πάντα να την κάνετε με τον σωστό και υγιεινό τρόπο.

1. Αντιηλιακό:

Το αντιηλιακό δεν είναι ένα προϊόν που θα σας εμποδίσει να μαυρίσετε. Ίσα ίσα που θα σας βοηθήσει να το κάνετε προστατεύοντας το δέρμα σας. Εφαρμόζοντας το αντιηλιακό έχετε προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου που μπορούν να οδηγήσουν σε έγκαυμα, μαύρα στίγματα, δισχρωμίες, πρόωρη γήρανση και μελάνωμα (καρκίνο του δέρματος).

Ανεξαρτήτως λοιπόν του τόνου της επιδερμίδας σας θα πρέπει πάντα να φοράτε αντιηλιακό. Αυτό που διαφέρει ανάλογα με το πόσο σκούρο δέρμα έχετε, είναι ο δείκτης προστασίας που θα πρέπει να επιλέξετε. Οι γυναίκες με πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα αντιηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, ενώ οι σταρένιες και σκούρες επιδερμίδες έναν πιο χαμηλό δείκτη.

Ακόμη κι αν ο ήλιος δεν είναι έντονος, κάθεστε στη σκιά, κάτω από ομπρέλα, κολυμπάτε ή οδηγείτε, οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου επηρεάζουν και πάλι το δέρμα σας. Γι’ αυτό μην αμελείτε να φοράτε πάντα αντιηλιακό τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα. Και βέβαια μην ξεχνάτε να το εφαρμόζετε στα χέρια και στο λαιμό, δυο σημεία του σώματος που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να βάζουν αντιηλιακό.

Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε το αντιηλιακό 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και να το ανανεώνετε κάθε τόσο.

Αν όμως θέλετε να κάνετε ένα πιο γρήγορο μαύρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντιηλιακό με tan booster και υψηλό δείκτη προστασίας.

2. Ηλιοθεραπεία:

Η ηλιοθεραπεία είναι ο φυσικός τρόπος για να αποκτήσετε όμορφο τροπικό μαύρισμα. Ωστόσο, χρειάζεται υπομονή και προσοχή για να το επιτύχετε χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που έχουν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Στην αρχή του καλοκαιριού ξεκινήστε να κάνετε ηλιοθεραπεία για μικρά χρονικά διαστήματα της τάξεως των 5-10 λεπτών μέχρι να πάρετε το πρώτο χρώμα. Σταδιακά μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο παραμονής σας κάτω από τον ήλιο, αρκεί πάντα να φοράτε την απαραίτητη αντηλιακή κρέμα ή λάδι σώματος.

Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία κατά τις μεσημεριανές ώρες (11:00 – 16:00), όπου ο ήλιος βρίσκεται στο αποκορύφωμα του. Επίσης, μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε συχνά τον οργανισμό σας πίνοντας αρκετό νερό, χυμούς, τσάι κλπ.

Πέρα όμως από το δέρμα σας, προστασία χρειάζονται και τα μάτια, αλλά και τα μαλλιά σας κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας. Φροντίστε λοιπόν να φοράτε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου. Για μεγαλύτερη προστασία από αφυδάτωση, ξεθώριασμα της βαφής και σπάσιμο της τρίχας εφαρμόστε ένα αντιηλιακό λάδι – σπρέι για τα μαλλιά.

3. Ενυδάτωση:

Μετά την ηλιοθεραπεία, αλλά και πριν από αυτή είναι απαραίτητο να ενυδατώσετε σε βάθος την επιδερμίδα σας με μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης.

Κάντε λοιπόν ένα ντους για να απομακρύνετε τα υπολείμματα αντιηλιακού και το αλάτι της θάλασσας και απλώστε την κρέμα σας. Ιδανικά για μετά το μπάνιο είναι και τα after sun ή οι κρέμες με βάση την αλόη. Πρόκειται για κρέμες βαθιάς ενυδάτωσης που θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την ξηρότητα που θα οδηγήσει σε ξεφλούδισμα. Έτσι, θα διατηρήσετε το μαύρισμα σας για περισσότερο διάστημα.

4. Απολέπιση:

Ένα ακόμη μυστικό για να αποκτήσετε τέλειο μαύρισμα και να το διατηρήσετε είναι η συχνή απολέπιση (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Διαφορετικά, αν τα αφήσετε θα εμποδίζουν τις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν στο δέρμα και δεν θα γίνεται παραγωγή μελανίνης σε κάποια σημεία, δημιουργώντας έτσι πολλές φορές ένα ανομοιόμορφο μαύρισμα. Φροντίζοντας όμως να έχετε μια απαλή, λεία και χωρίς νεκρά κύτταρα επιδερμίδα, βοηθάτε στην καλύτερη απορρόφηση και στο ομοιογενές μαύρισμα σώματος.

Τροφές για μαύρισμα:

Πέρα από την έκθεση στον ήλιο, για να αποκτήσετε ένα όμορφο και τροπικό μαύρισμα σώματος μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας εκ των έσω. Τι σημαίνει αυτό; Φροντίστε να εισάγετε στην διατροφή σας τροφές που σας προστατεύουν από τις ακτίνες του ηλίου και ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης. Ποιες είναι αυτές;

– Ένα πλούσιο τρόφιμο σε β-καροτένιο είναι το καρότο. Περιέχει 87% νερό και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, βοηθώντας το παράλληλα να μαυρίσει ομοιόμορφα.

– Τα βερίκοκα που είναι πλούσια σε λυκοπένιο και β-καροτένιο, ενισχύουν το μαύρισμα και προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στο δέρμα και τον οργανισμό.

– Τα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι βοηθούν στην παραγωγή της μελανίνης.

– Το φασκόμηλο, το τσάι του βουνού και το πράσινο τσάι περιέχουν πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά και προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ακτίνες UVA και UVB.

– Το συκώτι, τα μανιτάρια, τα στρείδια και τα οστρακοειδή περιέχουν χαλκό. Ένα στοιχείο που συμβάλλει στην παραγωγή της μελανίνης και της ελαστίνης του δέρματος.

– Τα φιστίκια και τα αμύγδαλα περιέχουν τυροσίνη, η οποία ενισχύει την παραγωγή της μελανίνης.

Συμβουλή: Αν θέλετε να ενισχύσετε την απορρόφηση του β-καροτένιου, συνδυάστε τις τροφές αυτές με ελαιόλαδο. Επίσης, το β-καροτένιο είναι ευαίσθητο και τα τρόφιμα που το περιέχουν πρέπει να καταναλώνονται φρέσκα, γιατί η αξία του χάνεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποθήκευσης.

Τεχνητό μαύρισμα:

Πολλές γυναίκες πριν βγουν στην παραλία για να κάνουν ηλιοθεραπεία και να μαυρίσουν φυσικά το σώμα τους καταφεύγουν σε μια από τις τεχνητές μεθόδους μαυρίσματος. Ποιες είναι αυτές; Δείτε τις δυο πιο δημοφιλείς.

Μαύρισμα με αερογράφο (Spray Tan):

Μια από τις πιο γνωστές μεθόδους τεχνητού μαυρίσματος τον τελευταίο καιρό είναι το λεγόμενο spray tan. Το σπρέι μαυρίσματος αυτό γίνεται με την βοήθεια ενός αερογράφου, ο οποίος ψεκάζει το προϊόν στα σημεία που στοχεύει. Το μαύρισμα με ζαχαροκάλαμο, όπως επίσης λέγεται η συγκεκριμένη διαδικασία, γίνεται τόσο από επαγγελματίες σε κέντρα αισθητικής, όσο και στο σπίτι, αρκεί να έχετε προμηθευτεί τον ειδικό εξοπλισμό.

Υπάρχουν ινστιτούτα που προσφέρουν το σπρέι μαυρίσματος σε καμπίνα, κάτι το οποίο όμως δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ο αερογράφος στο χέρι ενός ειδικού. Η καμπίνα μπορεί να αφήσει σημεία άβαφα αν το σώμα δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή το άτομο που ψεκάζεται έχει πχ σημεία που διπλώνει το σώμα του. Αντιθέτως, ο ψεκασμός με αερογράφο γίνεται πιο στοχευμένα και με περισσότερη προσοχή.

Πρόκειται για μια πολύ οικονομική μέθοδο τεχνητού μαυρίσματος που διαρκεί για περίπου 10 ημέρες.

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα στα Teta Beauty Salon!

Solarium:

Το solarium είναι ένας ακόμη από τους τρόπους για εύκολο και γρήγορο μαύρισμα σώματος χωρίς ήλιο. Γίνεται σε κρεβάτια ή όρθιες καμπίνες μαυρίσματος που διαθέτουν λάμπες, οι οποίες εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία παρόμοια με αυτή του ήλιου. Η ακτινοβολία αυτή ενεργοποιεί την μελανίνη του δέρματος και χαρίζει στο σώμα το τροπικό μαύρισμα που επιθυμείτε.

Κλείστε το ραντεβού σας τώρα στα Teta Beauty Salon!

Self tan:

Εκτός από την ηλιοθεραπεία και τους τεχνητούς τρόπους για μαύρισμα υπάρχουν και τα self tan προϊόντα. Πρόκειται για καλλυντικά που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα και της χαρίζουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα υπάρχουν σε μορφή κρέμας, λοσιόν, τζελ ή σπρέι και εφαρμόζονται πολύ εύκολα στο σπίτι. Επιλέξτε λοιπόν την ιδανική απόχρωση για την επιδερμίδα σας και εφαρμόστε την.

Καλό θα είναι να κάνετε μια απολέπιση πριν την εφαρμογή, όπως επίσης να το απλώσετε στο σώμα σας 2-3 μέρες πριν από το event για το οποίο θέλετε να έχετε τροπικό μαύρισμα. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, καθώς και το περιθώριο να διορθώσετε τυχόν λάθη.

Επειδή μετά την εφαρμογή του self tan υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, όπως το να κάνετε μπάνιο μετά από κάποιες ώρες, είναι προτιμότερο να το απλώσετε το βράδυ. Έτσι το πρωί θα μπορείτε να κάνετε άνετα το μπάνιο σας.

Για την εφαρμογή του αυτομαυριστικού προϊόντος φροντίστε να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσης προκειμένου να αποφύγετε τον χρωματισμό των χεριών σας. Αφού τελειώσετε με όλο το σώμα, βγάλτε τα γάντια και απλώστε το προϊόν και στα χέρια σας.

Προσοχή: Σε περίπτωση λάθους που οδήγησε σε ένα υπερβολικό αποτέλεσμα, εφαρμόστε για λίγα λεπτά μια πάστα από μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού. Αυτό θα βοηθήσει στον φυσικό αποχρωματισμό της περιοχής.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL