fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Μυρμηγκιά στα πόδια. Αντιμετώπιση και θεραπεία

Η μυρμηγκιά των ποδιών ή μυρμηγκιά των πελμάτων ονομάζεται και ακροχορδών (verruca). Οι μυρμηγκιές στα πόδια εμφανίζονται μόνο στο πέλμα, είναι πολύ ευαίσθητες και αναγνωρίζονται από τον τρόπο με τον οποίο παρεμβάλλονται στον φυσιολογικό ιστό του δέρματος. Η επιφάνειά τους είναι ανώμαλη, εξογκωμένη, σπογγώδης, παχιά και/ή φολιδωτή.

H μυρμηγκιά στα πόδια μπορεί να είναι καφέ ή γκρι (με σκούρο κέντρο), είναι άσχημες και συχνά πολύ οδυνηρές εάν δεν αντιμετωπιστούν. Συνήθως, είναι μεγαλύτερες από τις κοινές μυρμηγκιές και πιο επίπεδες, λόγω της πίεσης που ασκείται στο πέλμα του ποδιού κατά το περπάτημα.

Συχνά, αναπτύσσονται κάτω από τα σημεία που πιέζονται περισσότερο, όπως οι πτέρνες ή το ακροστήριγμα του πέλματος. Εάν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα παρατηρήσετε μικρά μαύρα στίγματα μέσα στη μυρμηγκιά των ποδιών. Δεν πρόκειται, όπως πιστεύουν πολλοί, για τις ρίζες τις μυρμηγκιάς. Τα μαύρα στίγματα προκαλούνται από την αιμορραγία εξαιτίας τις πίεσης που ασκείται στη μυρμηγκιά όταν στέκεστε ή περπατάτε.

Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας.

Δείτε ένα παράδειγμα και πώς καταφέραμε στα Teta Beauty Salon  να βοηθήσουμε.

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon 

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL