fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Μαύρη ζάχαρη και βούτυρο κακάο. Σκραμπ για τα τραχιά σηµεία

Δεν ξέρετε τι να χρησιμοποιήσετε στα τραχιά σημεία του σώματος σας. Αυτή η συνταγή φτιάχνεται πολύ γρήγορα, είναι οικονομική και κάνει εξαιρετική δουλειά στις περιοχές με σκληρύνσεις.

Οι χοντροί κόκκοι της μαύρης ζάχαρης απομακρύνουν εύκολα τα νεκρά κύτταρα, ενώ το φυτικό βούτυρο, επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπίδια, μαλακώνει και θρέφει σε βάθος τις πιο ξηρές περιοχές του σώματος. Το βούτυρο κακάο ή το καριτέ μπορείτε να τα βρείτε ή να τα παραγγείλετε σε μεγάλα φαρμακεία. Εφαρμόστε το μείγμα σε φτέρνες, πέλματα, γόνατα και αγκώνες και θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Θα χρειαστείτε:

  • 1½ κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές φυτικό βούτυρο (κατά προτίμηση κακάο ή καριτέ)
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο με αντισηπτικές ιδιότητες (π.χ. λεβάντα, δεντρολίβανο, μέντα κ.ά.)

Παρασκευή:
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφού γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, το απλώνετε στα επίμαχα σημεία και κάνετε μασάζ με τα δάχτυλα. Από το πρώτο λεπτό θα νιώσετε ότι το δέρμα σας αρχίζει να μαλακώνει, ωστόσο συνεχίστε το τρίψιμο για περίπου 5-7΄.

Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε με νερό, ζεστό κατά προτίμηση, το οποίο θα μαλακώσει ακόμα περισσότερο το δέρμα σας. (Έξτρα συμβουλή: Για να διατηρείτε απαλές τις φτέρνες και τα πέλματά σας περισσότερο χρόνο, απλώνετε το βράδυ πριν κοιμηθείτε μια ενυδατική κρέμα και φοράτε βαμβακερές κάλτσες.)

Μετά τη διαδικασία, βάλτε ενυδατική κρέμα, για να διατηρήσετε ενυδατωμένη την επιδερμίδα σας.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL