fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Μαγειρεύουμε χοιρινό με λάχανο

Όπως πολύ συχνά σας γράφω διάφορες συνταγές μαγειρικής, έτσι και σήμερα θα μαγειρέψουμε μαζί τρυφερό χοιρινό με άρωμα σκόρδου και ζεματισμένο λάχανο.

Υλικά:

  • 3 φέτες μπέικον
  • 2,5 kg χοιρινή ωμοπλάτη (με το κόκαλο)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κ. σούπας αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε έξι κομμάτια

Τρόπος μαγειρέματος:

  • Άπλωσε το μπέικον σε μία στρώση στον πάτο της χύτρας ταχύτητας και ψήσε σε μέτρια φωτιά για περίπου πέντε λεπτά.
  • Κόψε το κρέας σε τρία κομμάτια και με ένα μαχαίρι κάνε βαθιές χαρακιές στο κρέας.
  • Βάλε στις χαρακιές το σκόρδο και αλατοπιπέρωσε καλά το κρέας σε όλη του την επιφάνεια.
  • Τοποθέτησε το κρέας πάνω από τις τραγανές φέτες μπέικον και πρόσθεσε το νερό.
  • Ασφάλισε το καπάκι της χύτρας και μόλις ανέβει η βαλβίδα, χαμήλωσε τη φωτιά στο μισό και βράσε για περίπου 75 λεπτά.
  • Άνοιξε με προσοχή τη χύτρα (αφού βγει όλος ο ατμός), τσέκαρε αν το κρέας κόβεται με το πιρούνι και αν χρειαστεί βράσε για άλλα 10 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κρέας από τη χύτρα, πρόσθεσε λίγο νερό και αλάτι στα υγρά που έχουν μείνει μέσα και βάλε το λάχανο.
  • Ξανακλείσε τη χύτρα και βράσε για τρία με πέντε λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια ξεψάχνισε το κρέας σε λεπτές λωρίδες και σέρβιρε με το αρωματισμένο λάχανο.

Διάβασε επίσης:

Ιδέες και προτάσεις για χριστουγεννιάτικα νύχια

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL