fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Κουνούπια τέλος! Φυσικοί τρόποι για να τα διώξετε μακριά

Θέλετε να αποφύγετε αυτά τα ενοχλητικά έντομα του καλοκαιριού και δεν ξέρετε πώς να το κάνετε με φυσικούς τρόπους μιας και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν του εμπορίου φοβούμενοι για τυχόν τοξικές ουσίες.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας τους αγαπημένους μου τρόπους για να απωθήσετε κι εσείς τα κουνούπια εντελώς… φυσικά!

Ποιοι είναι αυτοί;

  • Λεβάντα

Ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας γύρω γύρω σε όλα τα παράθυρα μιας και τα κουνούπια σιχαίνονται τη συγκεκριμένη μυρωδιά. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και στο σώμα σας λίγο έλαιο για να μην σας πλησιάσει κανένα κουνούπι.

Για το σώμα:

Φτιάξτε ένα ενυδατικό λάδι για το σώμα αναμειγνύοντας 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ψεκάστε με αυτό το μείγμα το σώμα σας και μείνετε ήσυχοι. Δεν πρόκειται να σας πλησιάσει κουνούπι.

  • Καλλιεργείστε εντομοαπωθητικά φυτά

Υπάρχουν κάποια φυτά που διώχνουν τα κουνούπια με την έντονη μυρωδιά τους. Μερικά από αυτά είναι το βάλσαμο, ο δυόσμος και η λεβάντα όπως σας έγραψα πιο πάνω. Βάλτε μερικές γλάστρες με αυτά τα φυτά στον κήπο ή τη βεράντα σας.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL