fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

ΚΑΝΕΛΑ, ένα πολύτιμο υλικό για την υγεία & την ομορφιά

Όλοι ξέρουμε ότι η κανέλα είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό, που το χρησιμοποιούμε σε φαγητά και γλυκά. Σήμερα θα μάθουμε όχι μόνο τις ιδιότητές του, αλλά και τις πολλές χρήσεις του ακόμη και στην κοσμετολογία. Προέρχεται από δένδρο που ευδοκιμεί κυρίως στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα.

Η κανέλα λοιπόν, λέγεται ότι διαθέτει θεραπευτικές , αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδης ιδιότητες. Βοηθά στην πρόληψη θρόμβων στον οργανισμό, ενώ υποστηρίζεται ότι κάνει καλό στους πονοκεφάλους, την δυσπεψία, το έλκος ακόμη και την υπέρταση. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό και την υγεία μας και είναι εξαιρετική πηγή μαγγανίου.

Στην δική μας περίπτωση, δηλαδή την σύνδεση της κανέλας με την ομορφιά, έχω να σας πω, ότι και στην κοσμετολογία είναι από τα πιο πλούσια υλικά, διότι έχει αντικυτταριτιδικές, αντιρυτιδικές, λιποδιαλυτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι από τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούν σε κρέμες αδυνατιστικές ή λιποδιαλυτικές.

Ας δούμε μερικές συνταγές με κανέλα:

Ρόφημα για καλό ανοσοποιητικό σύστημα
Υλικά:
2 ξυλάκια κανέλας
5gr φραγκοστάφυλο
5gr γλυκόριζα (βότανο)
5gr θυμάρι (βότανο)
Εκτέλεση: Βράζουμε όλα τα υλικά σε 2 κούπες νερό, για 3-5 λεπτά. Το αφήνουμε εκτός φωτιάς για περίπου 10 λεπτά σκεπασμένο πριν το σουρώσουμε. Βάζουμε σε ένα φλιτζάνι και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Αντιρυτιδικό λαδάκι για το μέτωπο & την περιοχή των ματιών.
Υλικά:
7 κουταλάκια του γλυκού λάδι jojoba
5 σταγόνες λάδι κανέλας
Εκτέλεση: Βάζετε τα δύο υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι και ανακινείτε. Το κλείνεται και μετά από μία ώρα, απλώνετε στις προβληματικές περιοχές βράδυ παρά βράδυ.

Έντονο πίλινγκ σώματος κατά της κυτταρίτιδας
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της Νεκρής Θάλασσας
2 κουταλιές της σούπας λάδι κανέλας
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε έντονο μασάζ με κυκλικές κινήσεις στους γλουτούς και στους μηρούς μας. Θέλουμε το δέρμα να κοκκινίσει, για να προκληθεί υπεραιμία. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό, για να απομακρυνθεί η ζάχαρη και το αλάτι.

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL