fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Κίτρινα νύχια: Τι δηλώνει το χρώμα για την υγεία σας

Τα νύχια είναι ένα από τα βασικότερα σημεία επάνω σε μια γυναίκα, με τα οποία μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα των γύρω της και γι’ αυτό μας αρέσει τόσο πολύ να τα περιποιούμαστε. Το μανικιούρ όμως δεν αφορά μόνο την εμφάνιση, αλλά και την υγεία μας.

Τι συμβαίνει όταν τα νύχια σας είναι κιτρινισμένα;

– Τα βερνίκια σε έντονα χρώματα και η συχνή χρήση του ασετόν δίνουν μια χαρακτηριστική πορτοκαλοκίτρινη χροιά στα νύχια, που θα υποχωρήσει αν αφήσετε τα νύχια σας άβαφα για ένα χρονικό διάστημα.
– Το τσιγάρο δεν κιτρινίζει μόνο τα δόντια, αλλά και τα νύχια όσων καπνίζουν πολύ. Αν αποφασίσετε να κόψετε το κάπνισμα, το χρώμα των νυχιών σας θα επανέλθει, μετά την πάροδο όμως αρκετού χρόνου.
– Μπορεί να έχετε ίκτερο. Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως είναι κίτρινο και το ασπράδι του ματιού. Αν και ο γιατρός μόνο μπορεί να διαγνώσει αν έχετε ίκτερο ή όχι, υπάρχει και ένα τεστ που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Πιέστε μαλακά με τον αντίχειρά σας την άκρη ενός νυχιού. Φυσιολογικά, το χρώμα από ροζ θα γίνει άσπρο μέχρι περίπου τη μέση του νυχιού. Αυτό οφείλεται στην τοπική διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Στην περίπτωση, όμως, που το χρώμα γίνει κίτρινο, πρόκειται για σύμπτωμα ίκτερου.
– Είναι πιθανό να φταίει ένας μύκητας ή να έχετε ψωρίαση. Σε νόσους όπως οι ονυχομυκητιάσεις και η ψωρίαση, πέρα από το κιτρίνισμα των νυχιών, συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα, όπως η υπονύχια υπερκεράτωση (το νύχι σηκώνεται προς τα πάνω) ή η ονυχόλυση (το νύχι, επειδή δεν ακουμπάει ακριβώς πάνω στο δέρμα, χάνει το ροζ χρώμα του δέρματος και παίρνει μια άσπρη χροιά).

– Σε σπάνιες περιπτώσεις, το κίτρινο χρώμα στα νύχια μπορεί να δείξει ότι υπάρχει μια πιο σοβαρή κατάσταση, όπως κάποια διαταραχή που έχει σχέση με τους θυρεοειδούς αδένες, πνευμονοπάθεια ή και διαβήτη.

 

 

————————————————————————————————————————————–

Βρείτε τις αγαπημένες μου κρέμες πατώντας ΕΔΩ 

Και το βιβλίο μου «Όμορφη για πάντα» πατώντας EΔΩ

Κάντε like στη σελίδα μου στο Facebook Teta Beauty Salon

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL