fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Κάλος: Πώς να τον αντιμετωπίσετε και τι πρέπει να προσέξετε

Ο κάλος δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να τον αποκτήσει ο καθένας από εμάς. Κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να τον αντιμετωπίσετε και ή τον τραυματίζετε και κάνετε το πρόβλημα μεγαλύτερο ή τον αφήνετε να ζει μαζί με εσάς! Παρακάτω λοιπόν σας έχω έναν οδηγό για το τι πρέπει να κάνετε άμεσα αν δείτε έναν κάλο στο πόδι σας!

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον κάλο είναι να μουλιάσετε την πληγείσα περιοχή σας σε ζεστό νερό με πράσινο σαπούνι για περίπου 10 λεπτά της ώρας. Έπειτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα ή λίμα ειδική για κάλους και να τρίψετε απαλά το νεκρό δέρμα. Φροντίστε να μην είναι πολύ σκληρή και τραχιά η λίμα γιατί μπορεί να καταλήξετε να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά.

Μετά από αυτό, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα στην πληγείσα περιοχή Εάν έχετε να κάνετε με έναν ιδιαίτερα επίμονο κάλο, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα αφαίρεσης κάλων ή μια θεραπεία με βάση το σαλικυλικό οξύ.

Κάλτσες και παπούτσια

Μπορείτε να φοράτε κάλτσες και παπούτσια ακόμα κι αν έχετε κάλους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέγετε παπούτσια που να είναι άνετα και να αποφεύγετε να φοράτε στενά παπούτσια που μπορεί να προκαλέσουν τριβή και πίεση στην πληγείσα περιοχή. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μαλακούς πάτους. Φορώντας βαμβακερές κάλτσες μπορείτε να διατηρήσετε τα πόδια σας στεγνά και να μειώσετε τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος.

Επίσκεψη σε ποδίατρο

Εάν ο κάλος επιμένει ακόμη και αφού δοκιμάσετε τις θεραπείες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν ποδίατρο για να αξιολογήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προτείνει κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές, όπως προσαρμοσμένους πάτους, επένδυση ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση, σε ακραίες περιπτώσεις. Επιπλέον, εάν έχετε διαβήτη ή άλλες ιατρικές παθήσεις που επηρεάζουν τα πόδια σας, είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.

Μπορείτε επίσης να κλείσετε άμεσα το ραντεβού σας στα Teta Beauty Salon και ως ειδικός ποδίατρος θα δω από κοντά το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε και θα συζητήσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL