fbpx
Επικοινωνήστε μαζί μας: info@teta.gr
Καλέστε μας +30 210 6722072
Μείνε συνδεδεμένος:

Η κατανάλωση φρούτων συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας

Μια από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες για έναν άνδρα σίγουρα. Όσοι το έχουν αντιμετωπίσει ή το αντιμετωπίζουν ξέρουν καλά πως δεν είναι ό,τι καλύτερο. Σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη, η υψηλή κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε φλαβονοειδή, όπως για παράδειγμα μούρα, φράουλες, βατόμουρα και εσπεριδοειδή, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας για τους μεσήλικες άνδρες.
Υπολογίζεται ότι περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν στυτική δυσλειτουργία, πιο συγκεκριμένα οι άνδρες άνω των 60 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, αν και το 12% των περιπτώσεων είναι άνδρες κάτω από αυτή την ηλικία.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από 50.000 μεσήλικες άνδρες. Συλλέχθηκαν, πληροφορίες σχετικά με την ικανότητα των ανδρών να επιτύχουν μια σταθερή στύση για να υπάρξει μία επιτυχημένη σεξουαλική επαφή και με τις διατροφικές τους συνήθειες. Διαπιστώθηκε ότι στους άνδρες, που η συνολική πρόσληψη φρούτων ήταν μεγαλύτερη, ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας μειώθηκε κατά 14%, σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν χαμηλότερη συνολική πρόσληψη φρούτων. Οι άνδρες που κατανάλωναν τακτικά τρόφιμα πλούσια σε ανθοκυανίνες, φλαβόνες και φλαβανόνες είχαν ένα 10% μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.
Οι άνδρες που συνδυάζουν μια διατροφή πλούσια σε φλαβονοειδή και τακτική άσκηση βρέθηκε ότι έχουν 21% μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν χαμηλή κατανάλωση φλαβονοειδών και χαμηλή φυσική δραστηριότητα. Ακόμα, η σύνδεση μεταξύ μιας διατροφής πλούσιας σε φλαβονοειδή και μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας ήταν ισχυρότερη για τους νεότερους άνδρες.

(Η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια Aedin Cassidy, από το Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου (UEA), και οι συνεργάτες της από το Χάρβαρντ, δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition).

 

Διαβάστε επίσης:

Φτιάξε μόνη σου κρέμα ξυρίσματος και τέλος τα κοψίματα!

Πρόσθεσε σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *

EL